18:54 | 20 март 23 7777

Един починал и четирима с опасност за живота след днешното меле зад кооперативния пазар

Един починал и четирима с опасност за живота след днешното меле зад кооперативния пазар / Новини от Казанлък

Едно лице е загинало в следствие на черепно-мозъчна травма и други 4 лица са транспортирани с опасност за живота към старозагорската болница. Това съобщи на брифинг пред РУ- Казанлък, директорът на ОДМВР-Стара Загора старши комисар Лазар Христов.

В масовият бой, който се разигра днес, 20-ми март, около 13:55 часа на паркинга зад кооперативния пазар в близост до Съдебната палата в гр. Казанлък, са участвали около 30 лица, които по непотвърдена информация са използвали брадви, мотики, бухалки и колове в мелето.

„Повод за сбиването е враждата между две фамилии и насрочено съдебно дело. След делото се развива инцидента, при който са участвали около 30 лица, които в момента се установяват. В последствие има задържани 11 лица и 3 автомобила в близост до мястото на събитието. Пострадали са 18 лица, на които е оказана медицинска помощ. Едно лице е загинало в следствие на черепно-мозъчна травма и други 4 лица са транспортирани с опасност за живота към старозагорската болница. По случая има образувано досъдебно производство.“, каза старши комисар Лазар Христов.

По неофициална информация, замесените в инцидента, са част от две ромски фамилии от с.Тъжа, които миналата година след скандал се сбиха в близост до сградата на Районното управление в гр. Казанлък, а мелето продължи и на пътното платно - на кръстовището на бул. “Александър Батенберг“ и ул. “Св. Св. Кирил и Методий“ в града. По случая бяха задържани 9 лица за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак