14:29 | 28 март 23 4467

Как да обзаведем банята си по модерен дизайн?

Щом ви предстои реновиране на дома и искате той да стане по-модерен и практичен, не пропускайте избора на подходящо обзавеждане за баня. В тази зона се уединявате и усещането, към което трябва да се стремите, е свързано с повече уют и практичност както и към по-красив интериор от стария.

Актуалните тенденции са свързани с използването на качествени и луксозни мебели и аксесоари. Те са в модерен дизайн с изчистени форми и неутрални цветове. Предразполагат към по-голям уют и спокойствие. Няма значение дали търсите обзавеждане за малка или голяма баня, защото всяко помещение може да стане модерно с точните продукти.

Кои мебели са важни за обзавеждането на банята?

Артикулите, които ще използвате, задължително трябва да бъдат изработени от качествени материали. В една модерна баня може да присъства порцеланът, дървото, естественият камък и стъклото. Мебелите е добре да притежават устойчивост към влагата и да са в подходящ размер за съответното пространство. Кои мебели са подходящи за обзавеждане на модерната баня:

  • долен шкаф с умивалник – в актуалните проекти за интериор на мокрото помещение формите са заоблени и с извивки или строги и прави. Усещането е за по-изчистен и опростен дизайн, без наличието на релефи. Съобразете избора на шкаф и умивалник с моноблока, който трябва да бъде в същия стил. Конзолните шкафове в случая са за предпочитане;
  • горен шкаф с огледало – може да го изберете в комплект с долния или да следвате идентичен дизайн и материал на изработка. Препоръчително е вратичките да бъдат огледални. Това ви дава повече удобство и място където да се приготвяте и оглеждате. Моделът може да е допълнен и със скрито LED осветление;
  • колонен шкаф – добро решение за модерния интериор, ако размерите на помещението го позволяват. Тук също ви предлагаме окачените модели, защото изглеждат по елегантно. Колонният шкаф ще оформи цялостния проект и ще ви даде допълнително място за подредба на вещи. Ако архитектурно присъства ниша, може да я оползотворите, като го монтирате именно там.

Интериорните дизайнери ще ви посъветват, да поръчате обзавеждането в комплект, защото е изгодно. Това решение ще ви предпази и от стилови грешки, които е възможно да допуснете, ако купувате нещата едно по едно. Оригинални и модерни стоки ще откриете в съвременните онлайн магазини, напомнят от ramois.com.

Какви характеристики трябва да притежават съвременните мебели?

Освен красиви тези артикули, трябва да бъдат и достатъчно практични. Производството и дизайнът на съвременните мебели е насочен към функционалността. Те разполагат с достатъчно вътрешно пространство за съхранение. Ще оформите успокояваща атмосфера в мокрото помещение, ако всеки детайл е подбран внимателно и има своята характерна роля. Не инвестирайте в безполезни вещи, които отнемат от свободното пространство.

Шкафовете трябва да са функционални и да разполагат с достатъчно рафтове и отделения. Днес изборът на клиентите пада, върху моделите изработени от PVC. Тяхното предимство е свързано с това, че са водо и влагоустойчиви. Много важно условие при избора на обзавеждане за баня.

В това помещение мебелите редовно са в досег с влагата. Ето защо, материалите, от които са изработени, трябва да са качествени и устойчиви. Специалните механизми за плавно отваряне и затваряне на шкафове и чекмеджета са ценно допълнение, което прави използването им приятно.

Как да изберем подходящите цветове?

Цялостната визия на мокрото помещение се дължи на нюансите, които ще използвате. Всеки детайл е важен от санитарния фаянс през допълнителните аксесоари, смесителите и мебелите. Кои цветове ще подберете за обзавеждането на банята, зависи от вашите лични предпочитания и вкус. Тук ще ви предложим няколко идеи за оформяне на модерен интериор:

  • доверете се на неутралните тонове – съвременният дизайн ви насочва към изчистените и семпли линии. Същото важи и за цветовете. Бялото, бежовото, светло зеленото или бледо жълтото са много подходящи при обзавеждането на банята. Визуално те създават усещане за повече простор и чистота. Действат успокояващо и релаксиращо на сетивата;
  • ако сте смели, използвайте наситените цветове при обзавеждането – нашата препоръка е да комбинирате един ярък нюанс с бяло, за да не се смали оптически помещението. Може да изберете тъмно синьо, червено, лилаво, но не забравяйте, че светлите тонове трябва да преобладават;
  • дървесните нюанси – придават топлина и комфорт и винаги са на мода. Лесно ще намерите мебели и аксесоари в тези приятни цветове;
  • изберете любимия си цвят – модата се смени, но при тази дългосрочна инвестиция, е добре да се ръководите от личните си предпочитания. Цветовете, които ще изберете, трябва да бъдат ваши любими, за да не ви омръзнат бързо.

Обмислете предварително всеки детайл по обзавеждането, преди да поръчате санитарен фаянс и мебели. Крайният резултат трябва да ви допада и с удоволствие да използвате обновената си баня.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак