19:52 | 01 април 23 4193

„Не сме от тях“ на МДТ “Константин Кисимов“ грабна 20-та награда „Комедиен хит на сезона“

„Не сме от тях“ на МДТ “Константин Кисимов“ грабна 20-та награда „Комедиен хит на сезона“ / Новини от Казанлък

Кметът Галина Стоянова на официалното закриване на 29-тите Чудомирови празници: "Аз благодаря на вас, казанлъчани, че продължавате да носите това хубаво, богато, казанлъшко сърце, което твори, създава и разцъфтява Казанлък!"

20-та награда „Комедиен хит на сезона“ с гласуване на публиката тази вечер бе спечелена от постановката „Не сме от тях“ по Чудомир на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" – Велико Търново с оценка 5,80. Красивия плакет с лика на обичания Димитър Христов Чорбаджийски – Чудомир връчи навръх Деня на хумора и сатирата Кметът Галина Стоянова на сцената на зала „Любомир Кабакчиев“: „Днес е необикновен ден! Ще го запомним не само с празниците, посветени на нашия именит съгражданин Чудомир, но и с много необичайни събития. Първи април е ден на лъжата. Първи април е две седмици преди Великден. Първи април е и ден за размисъл. Много в едно. Днес дъждът ни изкъпа в прекрасна пролетна красота. Той изчисти тъмното от сърцата ни,  изчисти наслоеното през зимата и даде смисъл да се усмихнем, да очакваме слънцето и топлината. Всичко това е знак, че душите ни са се отворили. Радвам се на пълната зала, нашата, общинската зала.“, отбеляза в приветствието си Кметът на Казанлък пред пълната зала. „Какво по-хубаво от това да усетиш духовната храна, да отделиш стотинки за билет?!“, възкликна тя. Кметът на Казанлък благодари на Борис Кърчев, председател на Фондация “Чудомир” и на Добрина Матова, директор на Литературно-художествен музей “Чудомир” за интересните и добре организирани Чудомирови празници. Галина Стоянова изрази удовлетворение, че хубавите събития във всички сфери на живота в Казанлък се случват успешно, защото хората живеят в една общност. „Аз благодаря на Вас, казанлъчани, че продължавате да носите това хубаво, богато казанлъшко сърце, което твори, създава и разцъфтява Казанлък!“, каза Галина Стоянова.

Борис Кърчев, председател на Фондация “Чудомир” благодари на Кмета и нейния екип за подкрепата към празниците и обяви класирането. С гласувания всяка вечер от комедийните представления в театралния фестивал публиката избира измежду шест постановки, което определи класацията след победителя. Втори са „Българската литература nakratko“ от Иво Сиромахов на столичната Театрална къща „Ажур Пико“, трето място за Кръстю Лафазанов с "КОМИКадзе на КръстЮпът", (той игра на мястото на „Един мъж не стига“ на Desta Production поради заболяване на актриса), зрителите поставиха на четвърто място „Пестете ни времето“ по Чудомир на Театрална къща „Ами да“ – София, пети в класацията е „МАРКО ТОТЕВ в живи картини“ - авторски спектакъл на Николай Гундеров, съвместно с казанлъшкия Общински театър „Любомир Кабакчиев“, Юзър“ авторски спектакъл на Боян Иванов и Алексей Кожухаров, Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе публиката класира шести.

Последната празнична вечер продължава с концерт на дует „Адикт“. Нели Петкова - сопрано и Теодор Петков – баритон изпълняват изключително разнообразен репертоар от опера, оперета, мюзикъл, джаз, поп и естрада.

В продължение на осем пролетни дни, казанлъчани и техните гости се докоснаха до разнообразни форми на изкуството, предложени от организаторите в 33 събития за малки и големи – театрални постановки, концерти, редица разнообразни изложби, представяне на книги, творчески срещи, културни събития за най-малките, конкурси, традиционното специално внимание към карикатурите с престижни гости от Турция, 100-годишният юбилей на поетичното списание „Кула“, осмата научна конференция „Чудомир – познатият Непознат“. Организаторите от Литератуно-художествен музей „Чудомир“, Община Казанлък и фондация „Чудомир“ се стремят да зарадват с богата кутлутрна програма жителите и гостите на града и да ги направят по различен начин близки до културното наследство и богатото творчество, завещано от Димитър Чорбаджийски. Осем незабравими Чудомирови дни, изпълнени с много усмивки и искрен смях завършват тази вечер, за да ги отнесе всеки в сърцето си.

Пресцентър на Община Казанлък

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде обичате да се разхождате в Казанлък и околията?

Обяви от Казанлък:

Заигра се хоро голямо в Дамасцена 30 юни - 2 юли

Заигра се хоро голямо в Дамасцена 30 юни - 2 юли

Скъпи приятели! СНЦ „Приятели на фолклора” отново ви кани на големия празник, на който сме организатори – третото...

Платени съобщения 01/06/2023 гр.Казанлък
Club 35 на плаж Нестинарка набира сезонни работници

Club 35 на плаж Нестинарка набира сезонни работници

Club 35 на плаж Нестинарка в град Царево търси сезонни работници за плажния бийч бар. Екипът ни набира готвачи, бармани,...

Работа 31/05/2023 гр.Казанлък
Гостилница “Чановете” в Казанлък търси персонал!

Гостилница “Чановете” в Казанлък търси персонал!

Гостилница „Чановете” в Казанлък набира персонал. Заведението търси пицари, готвачи и сервитьори. За повече...

Работа 26/05/2023 гр.Казанлък
СБА Казанлък обявява курсове за шофьори

СБА Казанлък обявява курсове за шофьори

Учебен център СУАБ - СБА град Казанлък , обявява нови курсове за шофьори категория “В” всяка четна седмица на...

Разни 22/05/2023 гр.Казанлък
Аквапарк Овощник набира персонал

Аквапарк Овощник набира персонал

Аквапарк WaterLand Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон. Предлагаме свободни позиции на длъжностите: • Помощник...

Работа 15/05/2023 с.Овощник
Хотел Еделвайс търси сервитьор/ка за събота и неделя

Хотел Еделвайс търси сервитьор/ка за събота и неделя

Ресторантът в хотел Еделвайс търси да назначи сервитьор/ка за дните събота и неделя. Ангажираността ще е само...

Работа 12/05/2023 гр.Казанлък
КИА Казанлък търси диагностик-гаранционно обслужване на автомобили КИА

КИА Казанлък търси диагностик-гаранционно обслужване на автомобили КИА

Отговорности: - Цялостна техническа проверка и техническо обслужване на автомобили Киа; - Гаранционен и извън...

Работа 11/05/2023 гр.Казанлък
Специалист продажби в Автосервиз КИА Казанлък

Специалист продажби в Автосервиз КИА Казанлък

Вашата кандидатура е подходяща ако притежавате: - За длъжността е желателно кандидата да има познания по устройството...

Работа 09/05/2023 гр.Казанлък
ПРЕДЛАГА РАБОТА за  ШОФЬОР В АРМАТУРЕН ЦЕХ

ПРЕДЛАГА РАБОТА за ШОФЬОР В АРМАТУРЕН ЦЕХ

Изисквания: -психологическа годност; -професионална компетентност; -дигитална карта; -свидетелство за управление...

Работа 06/05/2023 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак