19:52 | 01 април 23 8908

„Не сме от тях“ на МДТ “Константин Кисимов“ грабна 20-та награда „Комедиен хит на сезона“

„Не сме от тях“ на МДТ “Константин Кисимов“ грабна 20-та награда „Комедиен хит на сезона“ / Новини от Казанлък

Кметът Галина Стоянова на официалното закриване на 29-тите Чудомирови празници: "Аз благодаря на вас, казанлъчани, че продължавате да носите това хубаво, богато, казанлъшко сърце, което твори, създава и разцъфтява Казанлък!"

20-та награда „Комедиен хит на сезона“ с гласуване на публиката тази вечер бе спечелена от постановката „Не сме от тях“ по Чудомир на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" – Велико Търново с оценка 5,80. Красивия плакет с лика на обичания Димитър Христов Чорбаджийски – Чудомир връчи навръх Деня на хумора и сатирата Кметът Галина Стоянова на сцената на зала „Любомир Кабакчиев“: „Днес е необикновен ден! Ще го запомним не само с празниците, посветени на нашия именит съгражданин Чудомир, но и с много необичайни събития. Първи април е ден на лъжата. Първи април е две седмици преди Великден. Първи април е и ден за размисъл. Много в едно. Днес дъждът ни изкъпа в прекрасна пролетна красота. Той изчисти тъмното от сърцата ни,  изчисти наслоеното през зимата и даде смисъл да се усмихнем, да очакваме слънцето и топлината. Всичко това е знак, че душите ни са се отворили. Радвам се на пълната зала, нашата, общинската зала.“, отбеляза в приветствието си Кметът на Казанлък пред пълната зала. „Какво по-хубаво от това да усетиш духовната храна, да отделиш стотинки за билет?!“, възкликна тя. Кметът на Казанлък благодари на Борис Кърчев, председател на Фондация “Чудомир” и на Добрина Матова, директор на Литературно-художествен музей “Чудомир” за интересните и добре организирани Чудомирови празници. Галина Стоянова изрази удовлетворение, че хубавите събития във всички сфери на живота в Казанлък се случват успешно, защото хората живеят в една общност. „Аз благодаря на Вас, казанлъчани, че продължавате да носите това хубаво, богато казанлъшко сърце, което твори, създава и разцъфтява Казанлък!“, каза Галина Стоянова.

Борис Кърчев, председател на Фондация “Чудомир” благодари на Кмета и нейния екип за подкрепата към празниците и обяви класирането. С гласувания всяка вечер от комедийните представления в театралния фестивал публиката избира измежду шест постановки, което определи класацията след победителя. Втори са „Българската литература nakratko“ от Иво Сиромахов на столичната Театрална къща „Ажур Пико“, трето място за Кръстю Лафазанов с "КОМИКадзе на КръстЮпът", (той игра на мястото на „Един мъж не стига“ на Desta Production поради заболяване на актриса), зрителите поставиха на четвърто място „Пестете ни времето“ по Чудомир на Театрална къща „Ами да“ – София, пети в класацията е „МАРКО ТОТЕВ в живи картини“ - авторски спектакъл на Николай Гундеров, съвместно с казанлъшкия Общински театър „Любомир Кабакчиев“, Юзър“ авторски спектакъл на Боян Иванов и Алексей Кожухаров, Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе публиката класира шести.

Последната празнична вечер продължава с концерт на дует „Адикт“. Нели Петкова - сопрано и Теодор Петков – баритон изпълняват изключително разнообразен репертоар от опера, оперета, мюзикъл, джаз, поп и естрада.

В продължение на осем пролетни дни, казанлъчани и техните гости се докоснаха до разнообразни форми на изкуството, предложени от организаторите в 33 събития за малки и големи – театрални постановки, концерти, редица разнообразни изложби, представяне на книги, творчески срещи, културни събития за най-малките, конкурси, традиционното специално внимание към карикатурите с престижни гости от Турция, 100-годишният юбилей на поетичното списание „Кула“, осмата научна конференция „Чудомир – познатият Непознат“. Организаторите от Литератуно-художествен музей „Чудомир“, Община Казанлък и фондация „Чудомир“ се стремят да зарадват с богата кутлутрна програма жителите и гостите на града и да ги направят по различен начин близки до културното наследство и богатото творчество, завещано от Димитър Чорбаджийски. Осем незабравими Чудомирови дни, изпълнени с много усмивки и искрен смях завършват тази вечер, за да ги отнесе всеки в сърцето си.

Пресцентър на Община Казанлък

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

ЗПП ЕООД предлага под НАЕМ нов модел автовишка с хидравличен кош

ЗПП ЕООД гр.Шипка предлага под НАЕМ нов модел автовишка IVECO с хидравличен кош,въздух и ток 220V с осигурен оператор....

Платени съобщения 18/03/2024 гр.Казанлък
Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Управителният съвет на Туристическо дружество „Орлово гнездо“ град Казанлък съобщава на своите членове , че...

Платени съобщения 10/03/2024 гр.Казанлък
Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес. Без Посредник- Директно от собственик. Възможност...

Платени съобщения 06/03/2024 гр.Казанлък
 Kia Казанлък -Мончев-90 ООД  търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

Kia Казанлък -Мончев-90 ООД търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

За длъжността ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС, трябва да имате средно...

Работа 06/03/2024 гр.Казанлък
Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида край язовир Копринка търси да назначи камериерки на постоянен трудов договор. Работата е целогодишна....

Работа 29/02/2024 гр.Казанлък
“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

Поради увеличаване обема на работа фирма “ Туинс 3 “ гр.Казанлък , търси да назначи монтажисти и работници в производствен...

Работа 28/02/2024 гр.Казанлък
Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Етнографски комплекс ”Дамасцена” търси хора да увеличи екипа си на длъжностите Готвач, Барман/ка и Сервитьор. Нашите...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак