10:53 | 12 април 23 12519

Петима учители от ППМГ се завърнаха от успешна мобилност в Малага

Петима учители от ППМГ се завърнаха от успешна мобилност в Малага / Новини от Казанлък

В периода от 19–26 март в испанския град Малага, петима учители по природо-математически науки от Профилирана природо – математическа гимназия "Никола Обрешков", проведоха успешно мобилност на тема „Европейска мобилност за модерно образование“, № 2022-1-BG 01- KA122 -SCH – 000075118 по програма, КД1 – „Образователна мобилност на граждани“, сектор „Училищно образование“.

Партньорът Tribeka Training LAB S.L.U предостави изключително добри възможности за организация, обучение и управление на професионалните програми в областта на обучението.

По време на мобилността групата се запозна с испанската образователна система – с нейната структура, специалности, законодателство и финансиране. Направено бе сравнение между българската и испанската образователна система, като бяха обсъдени предимствата и недостатъците на всяка една от тях.

Учителите реализираха 3 визити в учебните заведения - Education Centre - Asociación Arrabal (професионален образователен център), VET school - IES La Rosaleda ( най–голямата професионална гимназия в областта) и CETP Moreno Villa  

Посетените образователни институции са с доказани успехи в областта на професионалното образование, с постижения при осъществяване на широко спектърна работа с уязвими групи ученици за преодоляване на кризите при онлайн обучението като спиране на интернета, промъкване на трол, излизане от събрание и нежелание на някои ученици да се обучават и др. При наблюдаваните реални учебни занятия акцентът в обучението бе широкото използване на облачните технологии и ИТ в УВР като платформите- Miro Board, Whatsapp  group, Kahoot, Google classroom, др. за  развитие на логическото мислене и усъвършенстване на учениците.

Умението да работят в екип, да се самооценяват и самоанализират изпълнението на поставените групови и индивидуални задачи способства някои от уязвимите групи  да се мотивират за да завършат средно образование.

Домакините организираха панорамна обиколка на гр. Малага. Посетени бяха градовете Марабея и Гранада, парка на крепостта Алхамбра, музея на Пикасо, крепостта Алкасаба за запознаване с богатото културно – историческо наследство на Испания.

В резултат на проведената мобилност:

- ще се повиши професионалната и методическата квалификация на учителите чрез идентифициране и решаване на проблемите на обучение от разстояние;
- ще се приложат наблюдаваните нови  техники и платформи за проверка и оценка на знанията на учениците по природо – математически науки в условията на онлай обучение;
- ще се осмислят и преоценят отношенията учител – ученик и ще се изградят умения за екипна работа между учители, между учители и ученици, както и само между ученици за изпълнение на учебни задачи при обучение от разстояние;
- ще се укрепи европейската идентичност и ще се повиши  институционалния капацитет на ППМГ за разработване и реализиране на европейски проекти.

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия. Настоящият проект отразява само вижданията на автора и Комисията не носи отговорност за използването на съдържащата се в него информация.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

7 язовира в страната са с обезпокоително ниски нива, отчитат от МОСВ

23689 | 15 юли 2024

Във вторник ще бъде поклонението пред тленните останки на Стойчо Стоев - дългогодишен служител от Суперабразив ЕООД

16982 | 14 юли 2024

Забранява се влизането с лодки и джетове в яз. Копринка

9388 | 19 юли 2024

БДЖ пусна директен влак между Русе и Пловдив, минаващ през Казанлък

8363 | 15 юли 2024

Община Казанлък изхвърляла нерегламентирано отпадъци в частен имот, глобиха я

7293 | 16 юли 2024

Огнеборци гасят пожар край фотоволтаичен парк до село Голямо Дряново

5593 | 17 юли 2024

27 доброволци ремонтираха покрива на шипченския храм

4575 | 15 юли 2024

Кадри от старите ленти: Димо Лесев и авторското му парче

4210 | 17 юли 2024

От 1 август Ателие за пране Лиди Лотос прекратява своята дейност

4030 | 19 юли 2024

Защо улица „Васил Левски“ в Казанлък бе преименувана на „Александър Стамболийски“?

3898 | 18 юли 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак