14:50 | 21 април 23 18186

Ученици от 5 казанлъшки гимназии се обучават в клуб „Приятели на армията”

Ученици от 5 казанлъшки гимназии се обучават в клуб „Приятели на армията” / Новини от Казанлък

От 10 до 21 април, в продължение на 2 седмици, за поредна година се проведоха учебни занятия на 61 Стрямска механизирана бригада и клуб „Приятели на армията“ с ученици от 11 гимназии от градовете Казанлък, Карлово, Сопот и Брезово.

„Приятелите на армията” от Казанлък са училищата: ПГ „Иван Хаджиенов”, СУ „Екзарх Антим I”, ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий”, ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт и ПГ по лека промишленост и туризъм.

Средношколците взеха участие в общо 33 занятия свързани с материалната част на стрелковото оръжие, усвояване материалната част за защита от ядрено, химическо и биологично оръжие, медицинска подготовка и запознаване с мерките за безопасност при стрелба.

Проведените занятия са част от подготовката на учениците от клуб „Приятели на армията“ за провеждане на стрелкови тренировки през следващата седмица на УЦ „Тюлбе” и УЦ „Анево” на 61 механизирана бригада.

Мероприятието бе организирано от главните сержанти на военните формирования на 61 Стрямска механизирана бригада от районите Карлово и Казанлък.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак