13:49 | 26 април 23 7639

Децата от ДАПР „ИКТ Център“ с награди от Финала на IT Знайко

Децата от ДАПР „ИКТ Център“ с награди от Финала на IT Знайко / Новини от Казанлък

След няколко годишно прекъсване, отново класираните деца от 1-ви до 4-и клас, премериха сили на Финала на Националното състезание IT Знайко от 21 до 23 април в Пампорово.

Това е едно уникално състезание с три кръга – регионален, областен и национален. И на трите кръга се състезават деца от цялата страна, като на финал отиват класираните на първите 30 места за всяка възраст. Както каза доцент Красимира Димитрова всички деца класирани за Финала са победители! Философията на състезанието е да се намали до минимум стреса, забавленията и надпреварата да вървят ръка за ръка и да се мотивират децата за знания и следващи срещи с приятели от цялата страна. Атмосферата на Финала е неповторима и неописуема! С една дума  – МАГИЯ!

Детската академия по програмиране и роботика „ИКТ Център“ участва на Финала със 7 деца на възраст 2-и до 4-и клас. Всички се представиха успешно. Най-малките Кристиян Бозаджиев и Владимир Иванов бяха подготвени от г-жа Събина Иванова. Криско се класира на 3-то място, Влади получи Грамота за успешно представяне! Криско подари разпечатка на проекта си, с което много ни трогна. Третокласничките Ахинора Линкова и Христиана Грозева блестящо представиха Академията и Казанлък. Ахинора също е класирана на 3-то място, а Хриси получи Грамота за оригинална идея. Александра Колева, Ирен Ташева и Иван Иванов се завърнаха с Грамоти за успешно представяне, а Иван бе награден с Грамота за техническа трудност. Голямо Браво на децата, гордост за обучителите им  и благодарности за подкрепата на родителите!

Продължаваме с по-големите на 28-30 април. Поздравяваме и нашите пораснали възпитаници Георги Йорданов, сега в 10 клас и Калоян Янакиев-абитуриент за изключителните им успехи през миналата седмица. Припомням, че те бяха едни от първите ни участници в IT Знайко, Георги, беше в трети клас и неговият проект беше класиран като най-иновативен с най-много точки! След това – всяка година на финал, даже веднъж и с гипсиран крак.

Калоян също се включи в 5-и клас и бе класиран на първо място, следващите години – винаги на финал и в 8-и клас отново първи! Гордеем се с успехите на нашите деца и следим развитието им!

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

Дърво се стовари над 3 автомобила в Казанлък

11000 | 13 юни 2024

Над 60 сигнала са подадени към горещия телефон след бурята в Казанлъшко

7581 | 13 юни 2024

„М+С Хидравлик“ АД сключи Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Проект „Подкрепа за прехода към кръгова икономика”

7417 | 17 юни 2024

Откриха тялото на обявения за издирване Наско Несторов, в гориста местност край Казанлък

6098 | 16 юни 2024

Два дни Казанлък ще бъде домакин на седмия Национален фолклорен конкурс „Димитър Гайдаров“

5585 | 14 юни 2024

Галена Назърова е новата Царица Роза на Павел баня, а Александър Динев е Цар на минералната вода

5461 | 13 юни 2024

Oбявено e частично бедствено положение в Казанлъшко

4893 | 14 юни 2024

Продължава издирването на Наско Несторов от Казанлък

4664 | 15 юни 2024

Младежи от Полша, Португалия, Испания и България помагат на Шипка

3905 | 17 юни 2024

18 м/сек. са били поривите на вятър при вчерашната буря в Казанлъшко. Какво време ни очаква днес?

3571 | 14 юни 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак