15:31 | 11 май 23 8252

XI-тата Областна панорама на професионалното образование се проведе в Павел баня

XI-тата Областна панорама на професионалното образование се проведе в Павел баня / Новини от Казанлък

Община Павел баня и тази година се включи в Областната панорама на професионалното образование и кариерно ориентиране, която се провежда под егидата на Регионално управление на образованието – Стара Загора, в партньорство с Търговско – промишлената палата, Стопанската камара, Клубът на работодателя и Центъра за подкрепа за личностно развитие – Стара Загора. В XI-тата Панорама взеха участие двете средни училища – СУ „Христо Ботев” и Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство – Павел баня (ПГРХ).

В продължение на няколко часа преподаватели разясняваха на кандидат-гимназистите, посетили информационните щандове, възможностите, които имат за професионално и кариерно развитие, ако предпочетат да учат в някое от двете учебни заведения.

За учебната 2023/2024 година СУ „Христо Ботев“, създадено през далечната 1879 г., обявява прием след завършен VII клас в две професионални паралелки: професия „Организатор Интернет приложения“, специалност „Електронна търговия“ с разширено изучаване на английски език. С реализиране на тези паралелки, училището откликва на нуждите на времето – живот в дигитален свят, когато Интернет е неразделна част от него. Чрез професията „Електронна търговия“,  учениците ще усвоят основите на електронния бизнес, технологиите, пазарните взаимоотношения, защитата на данните и електронния маркетинг. Ще придобият умения за работа със системи за електронни разплащания,  компетентности в упражняването на електронен бизнес и прилагането на Интернет инструментите за маркетинг и реклама.

След завършване, учениците ще могат да се реализират  като:
• Успешен собственик на онлайн магазин
• Специалист администратор на данни в онлайн магазин;
• Маркетинг специалист
• Консултант в сферата на електронната търговия.

Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство - гр.Павел баня, (ПГРХ) е единственото професионално училище  в община Павел баня  в областта на ресторантьорството, хотелиерството и балнеологията, което може да отговори на потребностите на бизнес- партньорите от добре обучени кадри. 

За учебната 2023/2024г. гимназията обявява прием след завършено основно образование по професиите: готвач, сервитьор-барман и  изпълнител на термални процедури. Училището разполага с обновени класни стаи с високотехнологично оборудване от съвременен характер, създаващи нова архитектурна образователна среда, а практическото обучение се осъществява в модерно обзаведени кабинети, които отговарят на съвременните европейски изисквания в бранша. Училището работи в тясно сътрудничество с представителите на бизнеса на територията на Община Павел баня и Казанлък. Завършилите пълния курс на обучение придобиват:
• Средно образование;
• Втора степен на професионална квалификация, призната в Европейския съюз;
• Перспективна професия с възможност за реализация и продължаване на образованието си във ВУЗ.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак