16:53 | 16 май 23 8404

Ученици от ПГЛПТ за поредна година се включиха в Европейската олимпиада по статистика

Ученици от ПГЛПТ за поредна година се включиха в Европейската олимпиада по статистика / Новини от Казанлък

Областният управител Иван Чолаков връчи благодарствени писма на ученици – участници в националния кръг от шестата Европейска олимпиада по статистика.

В поздрава си към учениците г-н Чолаков отбеляза, че Европейската олимпиада по статистика се провежда вече шеста поредна година в България и за пореден път младите хора от област Стара Загора се включват с желание и показват интерес към статистиката. Те се учат да работят в екип и сътрудничество за постигане на общи решения, показват креативност при работата с данни и тяхната визуализация.

Директорът на ТСБ-Югоизток, г-жа Калина Казанджиева допълни, че събитието е още един щрих към популяризирането на статистиката сред младите хора и начин отговорно да се борави с официалните статистически данни.

Учениците от отбора на Търговската гимназия Йордан Димитров, Жоро Илчев и Кристиян Радев с ментор г-жа Жанета Цветанова и участниците от казанлъшките отбори Анджелина Панова, Анджелина Георгиева и Зерда Бекташ с ментор г-жа Корнелия Владева, представиха пред аудиторията своите презентации за брутния вътрешен продукт.

В края на тържеството г-н Чолаков връчи на всички благодарствени писма.

Благодарствено писмо от г-жа Казанджиева получи и областният управител за доброто сътрудничество между Областна администрация и Териториалното статистическо бюро. 

Събитието бе организирано от ТСБ-Югоизток и се състоя в Зала 2 на Областна администрация. На него присъстваха също зам. областният управител Стоян Стоянов, Милена Йолдова-Стоянова, началник на РУО-Стара Загора, Антони Илиев, директор на Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм, Казанлък, Десислава Яръкова-Ангелова, зам.-директор на Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“, Жанета Цветанова, ментор на отбора от гимназията, Корнелия Владева, ментор на казанлъшките отбори.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак