15:04 | 18 май 23 7357

В Крън започна изпълнението на III подетап от I етап по изграждане на канализация

В Крън започна изпълнението на III подетап от I етап по изграждане на канализация / Новини от Казанлък

Кметът на Казанлък Галина Стоянова: Крънчани ще имат нова канализация и това е необратим процес

В Крън стартираха строителните дейности по изпълнението на проект “Изграждане на ВиК инфраструктура за територията на град Крън, I етап на строителство, III подетап”. За разяснения на предстоящите работи кметът на град Крън Пламен Георгиев свика миналата вечер среща, в която участваха Кметът Галина Стоянова, представители на нейния екип и фирмата-изпълнител. По време на срещата стана ясно, че се работи от изток на запад, поетапно. Този етап на проекта включва улиците: „Орешак“, „Работническа“, „Начо Минев“, „Комуна“, до кръстовището с „Елтимир“, „Елтимир“, на изток до магазин „Габи“, „Полковник Крог“, ул.“Цвятко Радойнов“, на изток от магазин „Габи“, „Комсомолска“, на изток от кръстовището с „Работническа“, „Иван Димитров“, „Петко Маналов“, „Тинтява“, „Нарцис“, „Кокиче“, „Теменуга“, „Роза“, „Еделвайс“ и „Зора“. На всички въпроси на местните жители бяха дадени подробни отговори и разяснения.

От фирмата-изпълнител увериха, че след възстановяване на изградените участъци пътната настилка ще бъде възстановена, като има възможност за асфалтиране и на непредвидени участъци. Бе обърнато внимание, че движението ще бъде спирано на местата, на които се работи. Собствениците на имоти бяха призовани да се въздържат от каквито и да било дейности по изградените обекти до пълното им приемане от нарочна комисия, за да се избегнат проблеми и усложнения.

Строителството включва дейности, които са допълнение към вече извършените строително-монтажни дейности от предходните два подетапа за осигуряване на ВиК инфраструктура на територията на град Крън. Стойността на проектното предложение е три милиона 398 хиляди и 583 лева. Финансирането идва от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), което с решение на Министерския съвет от 30 септември миналата година одобри списък с инвестиционни проекти на общините по приоритети и направления за целево финансиране. Договорът за финансиране бе подписан от Кмета Галина Стоянова на 27 декември 2022 г. Кметът на Крън благодари на Галина Стоянова за дългогодишните усилия лично на нея и на нейния екип да осигури финансиране за подмяна на канализацията в града и отбеляза, че за последните три години и половина инвестицията, заедно с инфраструктурни подобрения в града е общо в размер на шест милиона лева.

Кметът на Казанлък посочи, че в другите населени места все още нямат нова канализация, въпреки че се работи в тази посока. Тя обясни, че предвид големите суми, целият проект за подмяна на канализацията в Крън е раздробен на подетапи и всяка година Община Казанлък кандидатства по следващ етап: „Общата стойност на проекта е 19 милиона лева и няма как да очакваме държавата да осигури такава сума за финансиране наведнъж. Затова сме подготвени всяка година да търсим финансиране на конкретен подетап чрез Преприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) и Министерството за опазване на околната сред (МОСВ).“. Галина Стоянова беше категорична: „Изгражданенто на канализация в Крън ще бъде поетапно. Това е необратим процес, докато изградим канализацията изцяло.“.

Пресцентър на Община Казанлък

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак