22:30 | 02 юни 23 16772

Четирмата бегачи впуснали се в 650-километрово приключение финишираха в Казанлък

Четирмата бегачи впуснали се в 650-километрово приключение финишираха в Казанлък / Новини от Казанлък

Минути преди 21:00 часа днес, в Казанлък пред сградата на Общината финишираха тримата казанлъчани - Росен Русев, Кольо Райчинов и Младен Гайтанджиев, и техния приятел от Плевен Велин Дилов, които се впуснаха в 650-километровото приключение от заснежените върхове на Олимп до Казанлък. Групата беше посрещната от много приятели и роднини на момчетата.

Идеята за вълнуващото предизвикателство не е нова, но пък за първи път се осъществява. „Замисълът на това прилючение е символично да бъде донесен огъня от Олимп до Казанлък за Празника на розата. В продължение на четири денонощия момчетата изминаха целия маршрут, като всеки един от тях трябваше да избяга по един маратон на ден.“, каза ултрамаратонеца Ради Милев, чиято е идеята за това спортно предизвикателство.

Росен Русев,  един от четиримата, изминали щафетното бягане от Олимп до Казанлък каза, че групата потегля от Града на розите към южната ни съседка на 29 май рано сутрин, изкачвайки още същия ден върховете на Олимп.

„Спахме на хижата там и реално във вторник сутринта започна цялото бягане. Идеята беше всеки един от нас четиримата да бяга по дистанция маратон на ден, тоест 42 км средно и така за един ден, успявахме да минем около 170 км, с едно изключение, след като ни се наложи да минем 210 км за деня. Разпределнието беше напраено така, че единия от нас като спре, другия веднага да продължи. Бягахме от сутрин до залез, а няколко пъти и след залез.“, каза Русев. Той уточни, че групата се е движела  основно по пътната мрежа, а в Гърция са имали ескорт от полиция, през по-голямата част отпрехода.

„Тръгваме от Олимп, към град Катерини, минахме през Солун, Кавала, след това качваме към Ксанти и Комотини, а от там през Кърджали, Хасково, Димитровград и Стара Загора, като от Хасково до Стара Загора се движехме по селски пътища и така минавайки през Средна гора излязохме на Средногорово и финишираме тук пред сградата на Община Казанлък.“, каза Росен Русев.

Младен Гайтанджиев, който е част от групата на бегачите сподели, че  едно от най-сериозните предизвикателства по време на бягането е било точното спазване на графика. „Първият ден имаше най-много неизвестни, не можахме да се качим там където трябваше да се спуснем и реално първия бегач направи 15 км, а следващия ден трябваше да наваксваме. Имам много добри впечатления от организацията и връзката с гръцката полиция, които почти през цялото време ни пазеха на най-главните пътища. Така до края се движихме по график и успяхме да компенсираме забавянето в началото.“, заяви Гайтанджиев.

Кольо Райчинов изказа своите положителни емоции от преживяването, което според него може би ще се осъществява и за напред, но в по-различен формат. „Надявам се да има подобни предизвикателства, защото е много зареждащо да бягаш с приятели и да усещаш подкрепата около себе си. Последните 10 километра избягахме с българска група. Надявам се това преживяване да се случи отново.“, каза Райчинов.

Велин Дилов сподели, че на финиша всички от групата завършват с изключително добро чувство, а за в бъдеще може би ще бъдат реализирани и други подобни проекти.

Момчетата изказаха своята благодарност за подкрепата оказана им от Атанас Балкански, Велко Мариянов и Ради Милев, който неотлъчно с бил с тях, както и на гръцката група от град Кавала и един от бегачите там Крис Андрейдис, които са направили за момчетата специални пунктове с храна по маршрута минаващ от там.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък

ЗПП ЕООД предлага под НАЕМ нов модел автовишка с хидравличен кош

ЗПП ЕООД гр.Шипка предлага под НАЕМ нов модел автовишка IVECO с хидравличен кош,въздух и ток 220V с осигурен оператор....

Платени съобщения 18/03/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак