14:23 | 05 юни 23 21004

Любомир Синев и Теована Станчева са лидери във временното класиране на Ендуро шампионата / Видео

Любомир Синев и Теована Станчева са лидери във временното класиране на Ендуро шампионата / Видео  / Новини от Казанлък

На 27 и 28 май в Корница (общ. Гоце Делчев) се проведе втори кръг от Републиканския екстремен ендуро шампионат, който беше белязан с рекорден брой участници.

232-ма състезатели застанаха на старта в различните класове, а в деня на навигацията проливен дъжд допълнително направи екстремното ендуро още по - екстремно.

Състезателят на Ендуро клуб Севтополис - 14 годишният Любомир Синев успя да се справи в събота с калното и тежко трасе, и завърши на четвърта позиция в клас Стандарт и първи в клас Стандарт Джуниър. В неделният ден - ендурокрос, след квалификациите Любомир се класира за двата финала и с перфектно каране успя да ги спечели и двата.

С този си резултал, в крайното класиране Синев завоюва втора позиция, като пред него застана Борислав Минчев от ЕКС Ендуро Кърнаре а след него е Димитър Пъшев от Хард Райдърс.

С това класиране Любимир Синев излезе на първа позиция във временното класиране в клас Стандарт (14г+) и клас Стандарт Джуниър (14 - 18г.).

Обзор на състезанието може да видите във въдеото:

Теована Станчева от Алба - Дамасцена МСК с перфектно каране в навигацията и ендуро кроса също успя да изпревари конкурентките си - Габриела Мартинова (СК ЕКСТРИЙМ РЕЙСИНГ) и Никол ИЛИЕВА (МСК ПРЕПАРАТОРИТЕ).

В съботната навигация Теована излезе на първа позиция след наказание на Габриела. Впоследствие се оказа, че Мартинова е претърпяла инцидент и счупване на ръката, което за съжаление я изважда от класирането в неделният ден, както и в следващите няколко кръга.

Крайното класиране за "Хард Ендуро Корница  - Нокаут" при жените подреди Теована Станчева на първа позиция, следвана от Габриела Мартинова, а на трета позиция се класира Никол Илиева.

Така Станчева оглави временното класиране на Ендуро шампионата със 77 точки, следвана от Габриела Мартинова с 59, а на трета позиция с 12 точки излезе Никол ИЛИЕВА.

Мирослав Христов в клас Сеньор, също от Алба - Дамасцена МСК успя да завоюва 3-то място в Корница и с това успя да запази втората си позиция във временното класиране.

Следва Ендуро Севтополис - трети кръг от шампионата, който ще се проведе тази събота и неделя в полите на Стара планина край Енина. Различното в този кръг ще е, че състезателите ще карат два дни навигация, а не както обичайното досега един ден навигация и един ден ендурокрос.

Пожелаваме успех на нашите състезатели!

Снимки от Racebg.Net

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

Дърво се стовари над 3 автомобила в Казанлък

10972 | 13 юни 2024

Над 60 сигнала са подадени към горещия телефон след бурята в Казанлъшко

7556 | 13 юни 2024

„М+С Хидравлик“ АД сключи Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Проект „Подкрепа за прехода към кръгова икономика”

7285 | 17 юни 2024

Откриха тялото на обявения за издирване Наско Несторов, в гориста местност край Казанлък

6068 | 16 юни 2024

Два дни Казанлък ще бъде домакин на седмия Национален фолклорен конкурс „Димитър Гайдаров“

5555 | 14 юни 2024

Галена Назърова е новата Царица Роза на Павел баня, а Александър Динев е Цар на минералната вода

5438 | 13 юни 2024

Oбявено e частично бедствено положение в Казанлъшко

4857 | 14 юни 2024

Продължава издирването на Наско Несторов от Казанлък

4636 | 15 юни 2024

Младежи от Полша, Португалия, Испания и България помагат на Шипка

3866 | 17 юни 2024

18 м/сек. са били поривите на вятър при вчерашната буря в Казанлъшко. Какво време ни очаква днес?

3545 | 14 юни 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак