18:57 | 12 юни 23 9717

Състезателите на M+С Хидравлик взеха купа и златните медали в тениса на маса от работническия фестивал

Състезателите на M+С Хидравлик взеха купа и златните медали в тениса на маса от работническия фестивал / Новини от Казанлък

Работнически колективи от 7 държави участваха в 19-то издание на международен работнически спортен фестивал, организиран от Българска работническа федерация „Спорт и здраве“ с подкрепата на Министерството на младежта и спорта. В продължение на близо седмица - от 7 до 11 юни най-голямото и забавно аматьорско мероприятие събра отбори от България, Израел, Сърбия, Македония, Мексико, Румъния и Португалия, като освен състезателния дух, водещо бе желанието за спортсменство и надграждането на резултатите.

За поредна година във фестивала участваха и състави на „M+С Хидравлик“ АД, като работническите колективи бяха сред лидерите в мини футбола и тениса на маса.

С най-голям успех са тенисистите, които се пребориха за титлата при мъжете в отборното класиране, а Калоян Неделчев победи в индивидуалното класиране. С бронз в тази надпревара е Станислав Валяров. Третият в състава на хидравлиците е Иво Филипов. Другият казанлъшки състав от предприятието завърши на пето място от 13 участвали отбора.

Във футболната надпревара отборът на „М+С Хидравлик 1“ също беше на път да спечели медали. Ключова част от него са състезатели по футбол от местния "Розова долина". Този отбор успя да стигне до четвъртфиналите, но загуби от АЕЦ Козлодуй след изпълнение на дузпи с 5:6 при резултат 2:2 в редовното време. И вторият казанлъшки тим („М+С Хидравлик 2“) тръгна добре в състезанието, като се класира на осминафинали. За съжаление, не успя да прескочи летвата, но доказа, че има място сред най-добрите работнически колективи на мини футбол.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак