12:05 | 12 юли 23 10867

“Турнира на талантите“ събра в Стара Загора 80 млади волейболисти от цялата страна

“Турнира на талантите“ събра в Стара Загора 80 млади волейболисти от цялата страна  / Новини от Казанлък

Стара Загора прие тазгодишното издание на "Турнира на талантите", организиран от Българска федерация волейбол и Комисията за детско-юношески волейбол. Събитието се провежда с помощта фондация "За Пример", Lidl, Община Стара Загора, ВК Берое и Министерството на младежта и спорта.

Общинска спортна зала "Иван Вазов" бе любезен домакин на петдневния лагер, който започна с усилени и изморителни тренировки, премина с двудневен турнир и завърши с треньорски семинар с практически занимания, водени от италианския специалист Дарио Симони.

След проведено мащабно национално тестиране Комисията за ДЮВ към БФВ селектира 80 състезатели (40 момичета и 40 момчета), родени през 2008 и 2009 г., които не са ангажирани с националните отбори. Те бяха разделени на четири отбора във всеки пол. Съставите от 10 играчи бяха разпределени на случаен принцип, но съобразено с позициите във волейболната игра. Към всеки един тим имаше един по един треньор, който работи с волейболните таланти в продължение на 5 дни.

При момчетата това бяха Петър Божилов, Георги Фисински, Невен Нешев и Станислав Георгиев, а главен треньор бе Марияна Димова. При момичетата съставите бяха поверени на Инна Петрова, Нора Тонева, Мартин Михайлов и Стефан Стефанов, като тук главен треньор бе Светлана Цветанова.

За всички тях огромното предизвикателство бе в първите два дни, когато трябваше да се опознаят и сработят много бързо. Причината: отборите бяха съставени от състезатели от различни клубове от страната, които за първи път играят заедно. Треньорите също бяха непознати за повечето деца.

Експериментът се оказа повече от успешен и само след няколко съвместни тренировки, 8-те отбора показаха отлични резултати в "Турнира на талантите", чийто регламент изправи "всеки срещу всеки". Срещите се провеждаха паралелно на два корта в зала "Иван Вазов".

Нещо повече, освен чисто спортната стиковка, младите волейболисти успяха да изградят прекрасни приятелски взаимоотношения и дори в последния ден сбогуването бе много емоционално и с обещания за нови срещи. През дните на лагера натоварването бе много високо, подобаващо за подготовка на национален отбор, и в края видимо си пролича и натрупана умора. Младите талантите бяха единодушни, че си тръгват с много нови знания и умения, но и с ценни приятелства. Треньорите пък споделиха, че програмата е добра възможност да се направи анализ на нивото и качествата на състезателите от тази възраст, да се направят изводи върху кои компоненти трябва да се работи повече и да получат и обратна връзка от деца, които досега не са ръководили. На база видяното треньорите имат задача да изготвят и доклади до Комисията за ДЮВ.

"Получи се и си заслужаваха усилията! Благодарности на всички замесени и до нови срещи!", коментира в края Николай Иванов, член на Комисията за детско-юношески волейбол към БФВ и координатор на националните отбори.

По време на "Турнира на талантите" имаше и специална изненада за младите волейболисти. Лично да ги видят и мотивират бяха дошли представители на мъжкия и женския национален отбор на България. Капитанът на дамите ни Мирослава Паскова, както и националите Георги Братоев, Симеон Добрев, Стефан Чавдаров и Светослав Иванов, наблюдаваха част от двубоите, а след това разговаряха с момчетата и момичетата, като ги окуражиха да не с отказват и да продължават по този път.

Община Стара Загора, ВК Берое и спортна зала „Иван Вазов" допринесоха за прекрасното събитие с топлото си посрещане и отлично домакинство. Един от партньорите на програмата – Lidl, зарадва участниците със специални подаръци, които те получиха след приключване на лагера.

"Получи се едно много хубаво събитие, както за състезателите, така и за треньорите, и за родителите, и за нас, като федерация. Успяхме да видим всички деца, които бяха тествани през пролетта и които бяха селектирани, според показаните резултати в една различна обстановка с нови треньори и нови състезатели около тях, което е изключително важно. Условията бяха много добри, видяхме много интересни мачове между отбори. Оценката ми е много добра за цялото събитие", обобщи и Евгени Иванов, председател на Комисията за ДЮВ към БФВ.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Ферма в с.Шейново продава агнешко месо директно от фермата цена за кг 22.00 лева. Телефон за заявки 0885367902 , 0888688167 ...

Платени съобщения 30/04/2024 с.Шейново
Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Първи стъпки в борбата с рака: Успешно премина операцията на Атанас

24408 | 27 април 2024

Безплатен концерт с български звезди организира Павел баня за Празника на розата и минералната вода

13798 | 30 април 2024

Гробно-култов комплекс „Оструша“ отвори за посетители с безплатен вход

10580 | 30 април 2024

Откраднаха крупна сума от жилище в Казанлък

5748 | 02 май 2024

Междусъседски спор прерасна в заплахи с оръжие

5412 | 29 април 2024

Орлин Горанов ще е водещ на Празника на розата в Павел баня

5292 | 29 април 2024

Български фотограф спечели престижна награда със снимки на бащи и синове

4311 | 27 април 2024

Военните честваха Деня на храбростта с демонстрации и показ на оръжие в центъра на Казанлък

3669 | 29 април 2024

“Приятели на фолклора“ канят на Празнично Великденско хоро

3273 | 29 април 2024

Декорирана с рози, ЖП гарата на Казанлък става сцена за концерт

3225 | 29 април 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак