12:17 | 21 юли 23 5851

Спорт за благотворителност

Спорт за благотворителност / Новини от Казанлък

Благотворителна спортна тренировка на открито ще се проведе през утрешния 22-ри юли. Тя ще се състои на уширението пред "Тракийска гробница", парк "Тюлбе", гр. Казанлък, с начален час 10.00ч. Каузата, която е в основата на спортната среща е събиране на средства, насочени към 9-годишния казанлъчанин Иво, диагностициран с аутизъм. Тренировката е без определена такса, всеки включил се ще може да помогне на малкия Иво според възможностите си. Упражнения ще бъдат подходящи за деца, мъже и жени от всички възрастови групи, както за начинаещи, така и за напреднали, уточняват организаторите.

Зад благотворителната кауза отново застават Brothers GYM, организатори на събитието. 

"Благодарим на всички, които ще ударят рамо, включвайки се в  кампанията!

Заедно сме, защото си помагаме! Силни сме, защото сме заедно!", казаха за kazanlak.com Brothers GYM. Това е тяхната 15-та подред благотворителна инициатива, подпомогнала нуждаещи се от Казанлък и региона.

Събраните средства ще бъдат използвани за консултации и пътни разходи на семейство до Истанбул, където вече се провеждат изследвания на Иво .

За диагнозата на Иво, разказва неговата майка. Ето какво каза тя:

"Аз съм самотна майка. Сина ми Иво е на 9 години с диагноза Аутизъм, не говори и общо взето трудно се справя с всичко. Всички терапии, които сме му правили през годините не дават нужните резултати той да се чувства добре и да води нормален живот на едно дете. Години на ред не е спирал да ходи на логопед и психолог, но няма ефект, така и не проговори и не се успокои. Преди 6 месеца направихме стволови клетки в Истамбул/ клиника Лиив. Даде малки резултати, но истината е, че не е достатъчно.

От познати разбрах за най-добрия невролог в Истанбул - Бурак Татлъ. Отидохме и при него. Той смята, че Иво има психическо разтройство и генетичен проблем. Пуснахме изследвания на стойност 6000лв. След 3 месеца трябва да отидем за резултати и последващо лечение!

Моля подкрепете нашата борба!

Помогнете едно дете да оздравее и да получи своя шанс за пълноценен живот."

Всеки, който има желание може да дари на дарителската му сметка. BG02RZBB91551012915649 Иво Мартинов Стоянов /Райфайзенбанк  

Дарителски кутии за помощ на малкия Иво можете да намерите на няколко места в града: BROTHERS' GYM,  стрелбищен комплекс "Сокол",  нощен бар "DESPERADO", нощен бар "NOIR", Фризьорски салон " LA DONNA" и нощен бар "Панорама"

 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак