15:39 | 27 юли 23 8986

Идва ли краят на ВиК ремонтите в Казанлък?

Идва ли краят на ВиК ремонтите в Казанлък? / Новини от Казанлък

До 30 септември ще приключат дейностите по проекта на “Водоснабдяване и канализация” (ВиК) ЕООД – Стара Загора за реконструкция на водопроводната мрежа в Казанлък. Това съобщиха изпълняващите фирми на брифинг по покана на кмета на Казанлък Галина Стоянова. Срещата се състоя в обедните часове на днешния 27-ми юли. В нея участие взеха ръководителите на фирмите „Копекс“ и „Щрабаг“, и ръководителят на проекта на ВиК инж. Пеньо Пейков. Поканата на кмета не бе уважена от изпълнителна фирма „Бг Ленд“.

Близо 800м изкопни дейности за полагане на водопроводна и канализационна мрежа, и асфалтиране остават да бъдат извършени в града. Две фирми работят по ВиК проекта. По време на срещата стана ясно, че фирма „Копекс“ има да положи още 200м водопровод, а фирма „Бг Ленд“ – 600м. През следващата седмица ще започне възстановяването на тротоарните настилки и бордюри.

По време на брифинга бе съобщено, че изкопните дейности в централната част на Казанлък са в краен етап, а асфалтиране на три цели улици предстои от другата седмица.

Кметът Галина Стоянова подчерта, че няма забележки към работата на фирма "Копекс" и фирма „Каро Трейд“, която не присъства на срещата, заради успешно приключилите дейности в нейното направление.„Нямам забележки в изкопните им дейности, нито отклонението и привързването. Голяма част от техните улици вече са асфалтирани. Нямаме и слягания, за които най-много се притесняваме.“

Улиците в централната част на Казанлък - бул.“Александър Батенберг“, „Никола Петков“, „Хаджи Димитър“ и „Розова долина“ са в крайния етап на ремонта и предстои да започне асфалтиране.  Фирма „Копекс“, отговаряща за този район обясни, че се стреми да запазят положената асфалтова настилка, като са работили с безизкопна технология на местата, където позволява.

„Очаквам да си свършат работата в оказания срок, за да не възпрепятстваме движението“, допълни зам.-кметът Даниела Коева.

"Ул. "19-ти февруари" не е започвана. Ул. "Старозагорска" беше фрезована от първия ден на март 2022г. Тя също не е започвана да бъде изкопавана. Улица „Братя Бъгстон“ изкопните дейности за полагане на основния водопровод са направени. Според фирмата „Бг Ленд“ са направени отклоненията. При пробите по отклоненията не тече вода. Изкопите са толкова много, че гражданите са категорични, че ще упражнят неподчинение и няма да ги пуснат повече да копаят“, каза кметът.

„С тази фирма имаме проблем от самото начало“, заяви ръководителят на проекта от ВиК инж. Пеньо Пейков. Той подчерта, че фирмите не са отделни, а са консорциум и отговорността им е споделена. „Като изпълнят своите задачи от фирма „Копекс“ и „Каро трейдинг“ ще им се наложи да си свършат работата и като консорциум. Това е обезнадеждаващото.“

"Текат подготвителни дейности по асфалтиране на четири места едновременно. Това са улиците „Битоля“, „Батак“ и „Трапезица“. Тези три улици се подготвят за цялостно асфалтиране, като то ще бъде изпълнено през следващата седмица. Подготвяме и за траншейно асфалтиране и улица „Кенали“, заявиха от фирма "Щрабаг", за която кметът на Казанлък подчерта, че работят коректно в посочените срокове.
По време на асфалтирането през следващата седмица ще започне и подготовката на междублоковото пространство под ул.“Цар Иван Шишман“.

В края на срещата Стоянова уточни, че общината има отношение спрямо проекта на ВиК за подмяна на водопровод и канализация единствено чрез финансиране за асфалтиране на улици в лошо състояние от преди изкопите.

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Познавате ли гражданските си права?

Най - четени новини

за последната седмица

Мъж избяга с автомобила си през оградата на наказателния паркинг в Казанлък / Видео

14681 | 02 декември 2023

Двама души загинаха при тежка катастрофа на разклона за Бузлуджа

8893 | 01 декември 2023

Спор за изпреварване завърши с побой

7961 | 01 декември 2023

Община Казанлък показва за първи път нови археологически открития на проф. Георги Китов

7924 | 05 декември 2023

Катастрофа със загинал на околовръстното

7766 | 07 декември 2023

Любомира Абдишева и Милена Йолдова-Стоянова са допуснатите кандидати за длъжността началник на РУО-Стара Загора

7309 | 04 декември 2023

Задържаха мъж за трафик на 30-годишна жена от Казанлък с цел проституция

5188 | 04 декември 2023

Разследват кражба на пари от магазин в Казанлък

5067 | 04 декември 2023

Джоана Брадшоу – между Дома на Ахинора и Долно Изворово

5003 | 04 декември 2023

Треньорът на “Лястовиците“ ни напусна

4123 | 06 декември 2023
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак