10:45 | 31 юли 23 5782

Казанлък се включва в Националното мирно шествие в подкрепа на пострадалото 18-годишно момичето

Казанлък се включва в Националното мирно шествие в подкрепа на пострадалото 18-годишно момичето / Новини от Казанлък

Мирно шествие в подкрепа на момичето, пострадало от маниака с макетното ножче ще се проведе днес, 31 юли от 18:00 часа пред Районен съд Казанлък и ще продължи в посока площад "Севтополис до Районно управление-Казанлък.

Националното шествието ще се състои и в други градове в страната със същите дата, час и място.

Припомняме, че 18-годишното момиче от Стара Загора пострада на 26 юни, след като приятелят ѝ причини множеството наранявания по главата, крайниците и тялото. 

На вчерашният брифинг, който дадоха прокуратурата и полицията в гр. Стара Загора стана ясно, че работата на полицейските служители е започнала по сигнал, постъпил на 26 юни, около 23.30 часа, когато жителка на областния град сигнализирала, че съседка е потърсила помощ от нея. Веднага на място били изпратени служители от Първо РУ и организиран оглед от дежурна оперативна група, а пострадалата - настанена в болнично заведение, без опасност за живота. Това съобщи директорът на ОДМВР – Стара Загора старши комисар Лазар Христов и уточни, че в рамките на образуваното досъдебно производство, под наблюдението на районната прокуратура, на следващия ден, с полицейска заповед за срок до 24 часа във връзка с деянието е задържан 26-годишен жител на с. Братя Кунчеви. Към момента на ареста той е бил в условията на наложено наказание от януари 2023 г. – пробация.

Старши комисар Христов допълни, че второ досъдебно производство е започнато, след като на 29-ти юли пострадалото 18-годишно момиче сигнализирало в Първо РУ за отправени ѝ през месец юни т.г. заплахи от 26-годишния. В хода на работата са предприети действия по задържане на мъжа – след като не е открит на адреса си, той е обявен за общодържавно издирване. Извършени са проверки на територията на областта, проведени са беседи с близки и роднини, връчена е призовка за явяването му в районното управление. На 30-ти юли сутринта, около 8:00 часа, полицейски пост забелязал издирвания да се придвижва с лек автомобил и в резултат на организираните заградителни действия е задържан и приведен в следствения арест.

Директорът на ОДМВР - Стара Загора информира за предстояща среща днес с кмета на община Стара Загора и със собственици на охранителни фирми в региона. В този смисъл той подчерта, че проверките в заведения, които се правят от служителите на МВР, не са с репресивен и тенденциозен характер, а целят стриктното спазване на Закона за частната охранителна дейност.

Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов и районният - Таня Димитрова, потвърдиха принципната позиция за нетърпимост и нулева толерантност към прояви на насилие. Оценено бе доброто взаимодействие между разследващите и наблюдаващите прокурори при работата по случая.

Подробности за извършените действия и назначените експертизи по досъдебното производство представи наблюдаващият прокурор Жанета Недкова, подчертавайки, че работата по делото е приоритетна.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Обяви от Казанлък:

Най - четени новини

за последната седмица

Язовир Копринка пълен на 60%. Започва контролирано изпускане

5690 | 22 май 2024

Мъж пострада при инцидент между лек автомобил и мотор

4425 | 23 май 2024

Да спиш в музей: Вангел, който превърна Художествената галерия в свой дом за ден

4389 | 19 май 2024

Състави от цялата страна пристигат в Казанлък за 17-ото издание на “Тъпан бие, хоро се вие“ в събота

4235 | 21 май 2024

Състезание под дъжда: Над 600 участници в старта на “Спици и бодли“ 2024

3899 | 19 май 2024

Традиционно в навечерието на 24 май, връчиха наградата „Кольо Горчев“

3630 | 21 май 2024

“Без какво не може един абитуриентски бал?“, отговарят казанлъчани/ Видео

3255 | 23 май 2024

24 творци от Казанлък представиха своя съвместна изложба “С аромат на рози“

3114 | 22 май 2024

Казанлъшката певица Ивана Иванова спечели Grand Prix от международен конкурс в Малта

2990 | 22 май 2024

За сълзите и усмивките по пътя Камино де Сантяго разказа казанлъчанинът Александрос

2538 | 21 май 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак