12:13 | 09 август 23 4837

Христо Янев отново се връща на терена за благотворителна кауза

Христо Янев отново се връща на терена за благотворителна кауза / Новини от Казанлък

Ицо Янев, който направи успешна кариера на футболист, а в последните години и като треньор, отново ще облече фланелка, за да участва в двубой.
Той бе представен като част от инициативата „Мача на Надеждата“ на фондация „Стилиян Петров“. Срещата ще се играе на 6 септември на националния стадион "Васил Левски" в София. В начинанието се включват известни наши футболисти. Те ще помагат да набирането на средства за подобряване на условията за лечение на онкологични заболявания в България.

Христо Янев е роден на 4 май 1979 г. в Казанлък. Юноша на „Розова долина“, но дебютира при мъжете с екипа на „Олимпик“ (Тетевен), който се мести в Стара Загора и става „Берое“. През лятото на 2000 г. вече е в ЦСКА. С „червените“ е шампион за 2003 и 2005 г. През лятото на 2006 г. е продаден за 350 000 евро на френския „Гренобъл“ и му помага да се върне в елита. През 2009 г. се връща като свободен агент в „Литекс“ (Ловеч). През 2010 и 2011 г. е шампион с ловчанлии и носител на суперкупата през 2010 г. Връща се за кратко в ЦСКА, след което отива в гръцкия „Панатоликос“. Последният му клуб е столичният „Славия“. На 1 май 2018 г. е назначен за временно като треньор на ЦСКА до края на сезона, след освобождаването на Стамен Белчев.На 4 октомври 2020 г. отново се завръща начело на "Миньор" Перник. На 26 октомври 2022 г. поема Пирин Благоевград, който е участник в Първа Лига.

Европейският вицешампион от 1996 г. и икона на английския Ливърпул Патрик Бергер потвърди участието си в "Мача на Надеждата".В отбора на чуждестранните звезди ще играят още Коло Туре, Гари Кейхил, Максуел, Юри Джоркаеф, Гарет Бари, Гайска Мендиета, Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Робер Пирес, Луис Гарсия, Неманя Видич, Карл Икеме, Алън Хътън, Джо Коул, Шей Гивън, Стюърт Даунинг, Ашли Йънг, Ричард Дън и Джеймс Колинс. Отборът е поверен на легендата Мартин О'Нийл.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак