15:05 | 12 август 23 6564

Оставиха в ареста двамата украинци, превозвали нелегални мигранти

Оставиха в ареста двамата украинци, превозвали нелегални мигранти  / Новини от Казанлък

Районен съд – Казанлък уважи исканията на районна прокуратура и постанови определения, с които взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо двама украински граждани.

Обвиняемият С. К. е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 08.08.2023 г. от землището на гр.Сливен, до път ПП-I-6, находящ се в землището на гр.Мъглиж, чрез  използване на товарен автомобил, цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно е подпомогнал, чрез осигуряване на превоз и транспорт, 13 сирийски граждани да преминат в страната ни в нарушение на Закона за чужденците в РБългария, като едно от лицата е ненавършило 16 години – престъпление по чл.281, ал.2, т.1 предложение първо, т.4, т.5 и т.6 във връзка с ал.1 от НК.

На другия украински гражданин Н. С. е повдигнато обвинение за това, че на 09.08.2023 г. на път ПП-I-6, км 191+800, на разклона за гр.Павел баня, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнал 10 сирийски граждани да преминат през в страната в нарушение на закона, като едно от лицата е непълнолетно, и деянието е извършено чрез използване на лек автомобил – престъпление по чл.281, ал.2, т.1, предложение първо и т.4, предложение второ, т.5 и т.6 във връзка с ал.1 от НК. 

Районен съд – Казанлък, след като взе предвид доказателствата, събрани по двете досъдебни производства, счете, че и за двамата украински граждани е налице обоснованото предположение за авторството на деянието, за което на всеки един от тях е повдигнато обвинение. Според съда, тъй като двамата обвиняеми са чужди гражданин и нямат постоянен адрес в Република България, е налице и опасността те да се укрият, ако не бъдат задържани.

Определението подлежи на обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора  в три дневен срок.

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак