13:29 | 18 август 23 5223

КК “Лястовица -1905“ и Община Казанлък канят на детска вело надпревара

КК “Лястовица -1905“ и Община Казанлък канят на детска вело надпревара  / Новини от Казанлък

На 28-ми август /понеделник/ от 15:00 часа на  площад Севтополис ще се състои  вело надпревара за деца от 4 до 14 години, организирана от  КК "Лястовица -1905" и Община Казанлък.

Желаещите да се включат в състезанието могат да го направят като се запишат за участие в магазин "Добрев байк" или на старта на площад Севтополис, в деня на надпреварата в интервала от 14:30 до 14:50 часа.

Организаторите уточняват, че ще се допускат единствено  деца, които са с изправни велосипеди, каска и с родител или придружител.

Малко по-късно същия ден около 17:00 часа градът ни ще посрещне участници в  етапа Троян – Казанлък – 108.30 км, част от 70-та юбилейна колоездачна обиколка на България. На 29 август пред Община Казанлък ще бъде даден стартът на третия  етап с финиш в Бургас - 190.53 км.

Предложението за домакинство на Община Казанлък на етап от 70-а колоездачна обиколка на България през 2023 г. бе обсъдено на инициирана от председателя на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов среща по повод постъпило запитване от страна на Българската Федерация по колоездене. От страна на Федерацията в обсъждането на идеята участва заместник-председателят на Федерацията Любослав Венков. В срещата взеха участие и членове на Постоянната комисия по образование, младежки  дейности и спорт на Общински съвет – Казанлък, председатели на местни клубове по колоездене.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак