13:58 | 25 август 23 5128

94 нови служители на МВР положиха клетва в Казанлък

94 нови служители на МВР положиха клетва в Казанлък / Новини от Казанлък

На тържествена церемония днес, 25-ти август, стажантите преминали успешно курс за първоначално професионално обучение в Центъра за специализация и професионална подготовка в Казанлък към Академията на МВР положиха своята клетва за служба към Република България.

Събитието уважиха заместник-министърът на вътрешните работи Кирил Ценкин, заместник-кметът на Община Казанлък Драгомир Петков, ректорът на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Иван Видолов, бригаден генерал Маргарит Михайлов  командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, старши комисар Лазар Христов директор на Областната дирекция на МВР в Стара Загора, главен инспектор Петко Стойнов началник на Районното управление в Казанлък.

В тържествения ритуал участва и военният духов оркестър към 61-ва Стрямска механизирана бригада с диригент капитан Йордан Илиев.

Бяха поднесени венци и цветя в памет на загиналите служители от МВР.  Тържествената церемония започна с ритуал по издигане на националния флаг на Република България и с водосвет.

От този момент опазването на обществения ред, сигурност и спокойствие на гражданите стават ваш неотменен дълг и отговорност, с тези думи заместник-министър Ценкин се обърна към завършващите стажанти.

„Вие вече сте част от Министерството на вътрешните работи и осъществявайки служебните си задължения, работите за доверието и за престижа на нашата институция. Вярвам, че ще изпълнявате и прилагате добросъвестно знанията придобити по време на обучението ви в Центъра за специализация и професионална подготовка. Сигурен съм, че тези умения ще ви дадат увереност и смелост, във вашето бъдещо професионално и личностно развитие. Бъдете всеотдайни, упорити и непреклонни пред трудностите, които несъмнено ще срещате по време на службата си. Не позволявайте на ентусиазма, водел ви при избора на професия да ви напусне. Службата в името на Отечеството е отговорна и нелека, но удовлетворението, което носи, компенсира всички саможертви и препятствия. Пазете честта и престижа на благородната професия, която сте избрали. Бъдете пример за обществото, за колегите си и за следващите поколения.“, каза в обръщението си заместник-министър Ценкин.

Той пожела на завършващите крепко здраве, благополучие, нови лични и професионални успехи.  

Пред нас стоят нови кадри, които ще бранят закона и обществения ред, каза ректорът на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Иван Видолов.

„Вие, скъпи обучаеми, днес поставяте началото на своя професионален път. Службата в Полицията е призвание и дълг, дълг към хората, към родината, към самите нас. За този пост трябват не само знания и практически умения, изисква се висок морал, устойчивост и хуманност. Затвърждавайте тези принципи в работата и ежедневието си. Пазете честта на пагона и личното си достойнство. Вярвам, че мотивацията ви да служите в името на общественото благо ще ви съпровожда във всичките ви действия и че ви предстоят много поводи за гордост във вашата служба. На близките, които днес са тук и се вълнуват не по-малко от вас, пожелавам да продължават да бъдат ваша опора и да ви дават кураж. На добър час!“, каза ректорът на Академията на МВР старши комисар д-р доц. Иван Видолов.

Той изрази вярата си, че по време на обучението си в Центъра за специализация и професионална подготовка в град Казанлък, стажантите са получили нужните знания и умения за да отстояват принципите на съвременната правова държава и демокрацията.

Още снимки може да видите в галерията 

Стажантът Кольо Колев, отличник на курса за първоначално професионално обучение в ЦСПП-Казанлък, сподели че преди 8 месеца в Центъра са пристигнали 105 стажанти от цяла България, избрали полицейската професия за свое призвание и съдба.

„Стажанти, които тогава имаха само бегла представа, за това което предстоеше. Към настоящия момент вече знаем, че полицай не е обикновена професия, а начин на живот свързан с умението  да поемаш отговорност и риск, да работиш в екип и с постоянна готовност да служиш на хората. Пътят, по който всеки един от нас преминава в Центъра не беше лесен. С общи усилия и екипна работа трябваше да се справяме с редица трудности, да преодолеем множество препятствия да трупаме нови знания и умения. Аз искрено вярвам, че това ни направи със силни характери и калена воля за да бъдем подготвени за бъдещите професионални предизвикателства. Положеният труд получи своето възнаграждение като ни направи такива каквито сме сега – мотивирани, силни, способни, непоколебими, компетентни, с висок морал и заслужено самочувствие.“, каза Кольо Колев.

С писмени похвали бяха отличени следните стажанти от ЦСПП – Казанлък при Академията на МВР: Кольо Евгениев Колев, Васил Вълчев Кирков, Денислав Руменов Манов. Грамотите връчи старши комисар доц. д-р Иван Видолов ректор на Академията на МВР.

След награждаването, новите служители от випуск 2023г. положиха тържествено своята клетва.

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Познавате ли гражданските си права?

Най - четени новини

за последната седмица

Мъж избяга с автомобила си през оградата на наказателния паркинг в Казанлък / Видео

14507 | 02 декември 2023

Двама души загинаха при тежка катастрофа на разклона за Бузлуджа

8710 | 01 декември 2023

Спор за изпреварване завърши с побой

7806 | 01 декември 2023

Любомира Абдишева и Милена Йолдова-Стоянова са допуснатите кандидати за длъжността началник на РУО-Стара Загора

6870 | 04 декември 2023

Община Казанлък показва за първи път нови археологически открития на проф. Георги Китов

5215 | 05 декември 2023

Задържаха мъж за трафик на 30-годишна жена от Казанлък с цел проституция

4952 | 04 декември 2023

Разследват кражба на пари от магазин в Казанлък

4832 | 04 декември 2023

Джоана Брадшоу – между Дома на Ахинора и Долно Изворово

4461 | 04 декември 2023

Община Казанлък обявяви конкурс за заемане на длъжността „Главен архитект“

3840 | 01 декември 2023

Задържаха шофьора на камиона от катастрофата с двама загинали край Шипка

3825 | 03 декември 2023
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак