08:35 | 27 август 23 4141

Петко Славов, Пламен Димитров и дует „Морски струни“ са победителите в тазгодишното издание на Националния конкурс „Поети с китара“

Петко Славов, Пламен Димитров и дует „Морски струни“ са победителите в тазгодишното издание на Националния конкурс „Поети с китара“ / Новини от Казанлък

За трета поредна година в Казанлък се състоя Националния конкурс „Поети с китара“, част от осмото издание на Джаз фест Казанлък. 

Участниците в тазгодишния конкурс бяха както местни таланти така и творци от цялата страна, а именно:  Диан Максимов, Иван и Живка Ненкови (дует „Морски струни“), Дует „Келтик“, Красимир Йорданов, Петко Славов, Пламен Димитров, Пламен Сивов, Пламен Спасов и Явор Георгиев. За съжаление Татяна Йотова, която трябваше да се представи под номер 9 беше възпрепядствана и не се включи в конкурса.

Концертът на бардовете започна в 19:30 часа на сцената до Тракийската гробница в парк „Тюлбето“. Участниците в изданието, изпълниха по две композиции на български език, като важно условие бе текста и музиката към изпълненията да бъдат създадени от самите автори на музикалните произведенията.

След приключване на последното изпълнение публиката имаше възможността да гласува за своя фаворит, с помощта на специални талон за гласуване, които бяха раздадени на присъстващите от четирима доброволци.

След обработката на резултатите, с 102 гласа казанлъчанинът Петко Славов спечели наградата на публиката. Той получи диплом и парична награда от 500 лв. Втората награда, акустична китара от "Кремона България" ЕООД отиде при младия лекар Пламен Димитров, а третата награда за най-оригинален текст и покана за самостоятелен концерт в ЛХМ "Чудомир" спечелиха Иван и Живка Ненкови (дует „Морски струни“). Отличията връчиха Надя Тончева и Теодора Димчева от "Кремона България" ЕООД. 

Още снимки може да видите в галерията

С появата на това музикално събитие се цели да се даде възможност и сцена за изява на таланти от цялата страна, които да популяризират своето уникално творчество. 

За казанлъчани и гостите на града от 21:00 часа започна и концерта на Миро Найденов Бенд "Оставени мечти".

Вечерта продължи със специален бард-сешън в "Ню Йорк пъб" Казанлък.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак