10:06 | 11 септември 23 7013

Град Шипка и село Бузовград се присъединиха към Националния протест срещу войната по пътищата

Град Шипка и село Бузовград се присъединиха към Националния протест срещу войната по пътищата / Новини от Казанлък

Град Шипка и село Бузовград се присъединиха към Националния протест срещу войната по пътищата, който се състоя през изминалия ден.

Протестът в Шипка се проведе по повод „кървавото кръстовище“, което се намира на главния път I-5 на изхода от прохода Шипка с път II-56 от град Шипка за село Шейново. Там преди няколко дни, на 25 август се случи поредната тежка катастрофа, в която 20-годишно момиче изгуби живота си.

През вчерашният ден, съвсем за кратко беше спряно движението в участъка. Исканията на хората бяха за изграждане на кръстовище с кръгово движение в опасния участък. За съжаление за пореден път представители на АПИ не присъстваха на мирната инициатива. 

Сред протестиращите беше и майката на последната жертва. Жената сподели, че иска справедливост и възмездие, както и вземането на навременни адекватни мерки, за да не се случват и за вбъдеще подобни трагични инциденти.

В село Бузовград, опечалените жители, близки и семейство на малкия Иван, също се присъединиха към Националния мирен протест срещу войната по пътищата. Хората се събраха в центъра на селото, след което се насочиха към лобното място на 14-годишното дете, което беше пометено от шофьор с положителни тестове за наркотици и алкохол през ноември м.г., по пътя от Бузовград към село Розово и няколко дни след това изгуби битката със смъртта. 

Хората се обърнаха с апел за по-голяма толерантност на пътя и повече съобразителност от страна на всички шофьори. 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак