11:57 | 15 септември 23 7768

50 първокласници прекрачиха прага на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Казанлък

50 първокласници прекрачиха прага на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Казанлък / Новини от Казанлък

Тържествено, с много емоции, вълнение и безброй усмивки беше открита новата учебна години в пъстрия и красиво украсен двор на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Казанлък.

Празникът в учебното заведение започна в 9:00 часа с  водосвет за здраве и посрещане на училищното знамето. Възпитаниците на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ изпълниха училищния химн, а малко по-късно поднесоха и своите музикални поздрави към събралите се родители, учители, ученици и гости.
За поредна година беше спазена традицията по предаване на символа на знанието и мъдростта, бувквар, който символично получиха наред с ценни напътствия от по-големите  ученици бъдещите първолаци.

От тази година, децата от първи до седми клас на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ ще са облечени еднакво с нови униформи. Красиви блузи с къс или ръкав, както и суитшърти в бял, светло зелен или лилав цвят ще носят момичета и момчетата в учебното заведение.

„Днес е денят, в който училищните звънци известяват новото начало. Днес е денят, в който българското бъдеще прекрачва училищни праг. Скъпи ученици, хванете днес здраво ръката на своите учители, вървете вмело напред по пътя на знанието, науката и на всичко ново, което ще открие нови хоризонти пред вас. Бъдете смели в очакванията и решенията си, бъдете смели във всяка ваша стъпка. Уважавайте своите учители, защото това са хората, които неуморно се стараят вие да получите възможно на-доброто образование.“, каза директорът на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“  Мария Колева.

Тя се обърна с благодарност към родителите, за гласуваното доверие да поверят най- скъпото си, техните деца и изрази надежда, че с общи усилия, възпитаниците на школото ще бъдат едни успешни ученици и хора. На колегите си Колева пожела здраве, сила, търпение и всеотдайност през новата учебна година. 

„През тази учебна година има един нов елемент от ритуализацията в училищния живот, който въведохме почти от края на предходната и това са новите униформи. Днес аз съм сложила този символ на нашето училище и го нося с абсолютна гордост за това, че съм част от семейството на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“., заяви Колева.

Още снимки от първия учебен ден в училището може да видите в галерията 

Официални гости на празника в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“  бяха Лилия Цонкова зам.-кмет на Община Казанлък, Нели Георгиева председател на обществения съвет към училището, Снежина Пискова Андонова председател на училищното настоятелство, Нина Бисерова директор на Детска градина №15 звънче, д-р Иво Косев уредник на музей „Петко Стайнов“ Цветанка Пискова председател на КТ „Подкрепа“ за област Стара Загора, бивши учители и директори.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак