16:00 | 18 септември 23 5045

В Казанлък се проведе първото издание на акустичния рок концерт „Тюлбето Unplugged“

В Казанлък се проведе първото издание на акустичния рок концерт „Тюлбето Unplugged“ / Новини от Казанлък

Стотици казанлъчани и гости на града посетиха първото издание на акустичния рок концерт – „Тюлбето Unplugged“.

Събитието се проведе на 16 септември на сцената зад Тракийската гробница в парк Тюлбе и завърши в клуб „Hope“. Участие в концерта взеха музиканти от казанлъшката рок и гръндж сцена.

За удобството и добро настроение на всички присъстващи беше изграден бар с изцяло местни напитки – авторски коктейли с роза, бира Триглав, вино за ценители и лимонада с етерични билки на Един Сироп, а зад бара застанаха професионалистите от Etheropolis.

Динамичното, дъждовно време стана предпоставка, официалната част да приключи по-рано от предварително обявения в програмата час. Непосредствено след това, забавата се пренесе в любимия на казанлъчани клуб „Hope”. 

„Идеята за този рок концерт беше доста спонтанна. Докато бях на работа ми хрумна идеята да направя подобно събитие. Споделих своя порив с приятели, които са и музиканти, а предложението ми беше радушно прието. Единственото трябваше да го организирам. Заех се със задачата, като внесох по официалния ред писмо до Община Казанлък. Кметът Галина Стоянова веднага се отзова и ми даде зелена светлина. Датата за събитието избрахме да бъде след 15-ти септември защото по това време се върнат доста хора в града.“, каза за kazanlak.com организатора на проявата, Димитър Веков председател на СНЦ „Клуб за спорт и приключения Свободен Елемент“.

Целта на тази проява беше да събере на едно място местни изпълнители и с акустични музикални инструменти да бъде представено творчеството на известните групи Red Hot Chili Peppers, Pearl Jam, Nirvana, Alice In Chains, Alanis Morissette, The Cranberries и други.

Димитър Веков добави, че има амбицията да наложи музикалната изява, като ежегодно събитие, което да присъства в културния живот на Казанлък.

Партньори и спонсори на акустичен рок концерт „Тюлбето Unplugged“ бяха Община Казанлък, Хотел Роза Казанлък, Настек Плюс ЕООД - Nastech Ltd, Etheropolis и Hope Live Club.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак