16:14 | 19 септември 23 3371

Успешен старт на новата творческата година за певците от школа “Орфей“

Успешен старт на новата творческата година за певците от школа “Орфей“  / Новини от Казанлък

Трима млади и амбициозни певци от школа ,,Орфей‘‘ в лицето на Николай Иванов, Боян Джапунов и Ники Николаев показаха своите вокални качества в изпълненията си на песни от различни стилове и категории на Международния конкурс на изкуствата ,,Grand Prix‘‘, който се проведе в периода 15-17 септември в София.

Николай Иванов, който е носител на много отличия от конкурси в страната и чужбина, успя да спечели три златни медали за красивите вокални интерпретации на Български златен хит ,,Синева‘‘,Филм-музика ,,Listen’’, Джаз ,,Mr. Grinch” и 2-ро място в категовия Световен хит за ,,Bohemian Rhapsody“.

Боян Джапунов доказа певческите си умения с ,,Human’’, ,,Beggin’’ и ,,Falling in Love’’, за които бе отличен от авторитетното международно жури с две 2-ри места и едно 3-то.

Ники Николаев завоюва четири 2-ри и две 3-ти места за артистичните си изпълнения във всички категории на конкурса ,,Нищо не е вечно‘‘, ,,Porta mi via’’, ,,Wonderful Tonight’’, ,,Cha,cha’’ и ,,Hopе‘‘.

Представители на журито бяха директори на Международни конкурси и известни певци от Малта, Франция, Полша, Испания, Армения и България, които взеха участие в събитието по покана на Роси Йорданова - директор на конкурса и на музикална агенция ,,Artvoices’’. Те имаха трудната задача да оценят многобройните участници от страната и чужбина и да дадат своята заслужена оценка за майсторските вокални интерпретации от световната музикална съкровищница, които изпълниха певците.

Възпитаниците на музикалният педагог Мариана Мъгева положиха големи усилия през летните месеци, а заслужените отличия за усърдната им работа не закъсняха.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак