15:03 | 30 септември 23 13619

ИТН и Железова: 21 приоритета за един различен град

ИТН и Железова: 21 приоритета за един различен град / Новини от Казанлък

Това представи в първия ден от стартиралата предизборната кампания  за местни органи на властта казанлъшката структура на партия „Има такъв народ“.

Формацията участва в изборите със свой кандидат за кмет на общината, на населени места и с листа с кандидати за общински съветници.

Пред граждани и симпатизанти Живка Железова- кандидат за кмет на община Казанлък представи  основните акценти в предизборната си програма, под мотото:

„Живей достойно. Важният си ти!“

Акцент в програмата е демографското развитие, като предпоставка за всякакво друго  качествено развитие, чрез:

подобряване качеството на общинското образование, друга концепция за развитие на културата в района, сигурност и комфорт на гражданите,
морал в действията на институциите.

На фона на прокламираните постижения  и развитие на община Казанлък, по официални данни, за последните 20 години жителите на община Казанлък  са по- малко с близо 17  хиляди души.

Данните от последното преброяване на населението от 2021 година са категорични:  едва 65 721 хиляди граждани, при почти 82 хиляди през 2001-ва живеят в Казанлъшко.

Само за последните 12 години  от общината са си тръгнали над 7 хиляди души, преимуществено млади и добре образовани.

Това е достатъчно красноречив факт какво се е случило  тук за този период, каза Железова.

Градът напускат интелигентни, знаещи, можещи, креативни и уверени в себе си хора и този процес трябва да бъде спрян, заяви тя.

Срещу този процес от ИТН и в програмата на Железова се предлагат мерки за подобряване качеството на живот в общината,  по- здравословна и екологична среда, която да гарантира сигурност за хората.

Като мярка срещу демографската  криза се предлагат трайни инвестиции в образователната, здравната и социална структура в района. Законодателни промени, които чрез политика за повишаване доходите на физическите лица, се гарантира и повече средства за тези структури. Едно от предложенията на ИТН е иницииране на законодателни промени,  в посока сериозен процент от плоския данък да остава в местния бюджет.

Част от мерките срещу демографската криза от ИТН  виждат в система за изграждане и закупуване на специализирани здравни автомобили- мобилни манипулационни, тип здравни кабинети  в населени места, лишени от лични лекари, с проблемна  или липсваща здравна  и аптечна  помощ.

Реални и добре оборудвани места за спорт, сериозни инвестиции в спортната инфраструктура, запазване на градския колодрум и превръщането му в многофункционална спортна зала, по примера на Зала „Колодрума“ в Пловдив, подходяща за големи спортни форуми и мащабни други мероприятия, са сред акцентите в предизборната програма на кандидата за кмет на община Казанлък и водач на лисата с общински съветници на „Има такъв народ“ Живка Железова.

От формацията се обявиха за категорично прилагане на практиката местен референдум и  пряко допитване до гражданите на общината по важни и касаещи тях въпроси, свързани с населеното място или общината.

Повече контрол в ръцете на гражданите е основата за създаването на здраво гражданско общество, заяви Железова.

На официалното откриване на кампанията в се представиха и кандидатите за общински съветници на „Има такъв народ“. Част от тях са и кандидати за кметове на населени места в общината. Един от тях е Недко Недков- за Крън. В Енина ИТН подкрепя Диана Дончева, настоящ кмет на селото.

„Реших да стана част от листата на „Има такъв народ“ за общински съветници и подкрепям кандидатурата на Живка Железова за кмет на общината ,защото я познавам – тя беше председател на Училищното Настоятелство на ОУ „Георги Кирков“ , и защото вярвам, че Казанлък иска да се промени“.

Това каза пред гражданите Любомира Абдишева, IT специалист и преподавател  по информационни технологии.

„Този красив град има толкова история, толкова богата култура, невероятни креативни хора и той заслужава да стане такъв, какъвто беше преди 15 години. Казанлък заслужава в  него да има живот. Железова е изключително интелигентен и креативен човек , а с такива лесно се работи и винаги можеш да се разбереш“, допълни Абдишева.

Официалното откриване на кампанията на Живка Железова и колегите й от ИТН бе уважено от представители на Областната структура на партията, начело с координаторът й Тихомир Тенев.

Присъстващите на срещата граждани имаха възможност да поставят директно своите проблеми и тези на населените места от които идват, нужди и искания, пред кандидатите за местните органи на властта, представители на ИТН.

Ежедневно, през цялата предизборна кампания, в офиса на „Има такъв народ“ в Казанлък гражданите ще могат да се срещат с кандидатите за общински съветници и с кандидата за  кмет на общината- Живка Железова, както и  да се запознаят с конкретните мерки от Предизборната програма на формацията.

Офисът на ИТН  е на ул. „Иван Вазов“ № 8- партер, зад Халите.

Казанлък-това сте Вие.

А аз съм един от Вас!

За ИТН и Живка Железова с  № 21 в интегралната бюлетина

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Най - четени новини

за последната седмица

Неделина Неделчева е Царица Роза 2024

34112 | 14 май 2024

Царица Роза 2012 получи предложение за брак в Hell`s Kitchen

23691 | 15 май 2024

Гледай на живо: Казанлък избира 56-тата Царица Роза 2024

14282 | 14 май 2024

Казанлъчанинът Станислав зае второто място в кулинарното риалити Hell’s Kitchen

11915 | 16 май 2024

Проф. Бетани Хюз представя съкровищата от Долината на тракийските царе и България

8884 | 13 май 2024

Първи думи на Царица Роза 2024 Неделина Неделчева и нейните подгласнички / Видео

5857 | 14 май 2024

Движението по бул. „23-ти Пехотен Шипченски полк“ ще бъде временно органичено в четвъртък

3463 | 15 май 2024

Казанлъчанин има нужда от средства за спешна дентална операция

3294 | 14 май 2024

27 стилисти се грижат за перфектния външен вид на претендентките за короната на “Царица Роза 2024“

2914 | 14 май 2024

92 полицаи положиха клетва в Казанлък

2551 | 17 май 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак