16:49 | 30 септември 23 4810

Общински съвет – Казанлък приключи мандат 2019-2023 ден преди старта на кампанията за избор на местна власт

Общински съвет – Казанлък приключи мандат 2019-2023 ден преди старта на кампанията за избор на местна власт / Новини от Казанлък

На 28 септември се проведе последното редовно заседание на Общински съвет – Казанлък, с което приключи и неговият мандат. Това се случи ден преди старта на предизборната кампания за местна власт.

По време на заседанието, общинските съветници избраха зам.-кметът Даниела Коева да бъде временно изпълняваща длъжността кмет до полагане на клетва на новоизбрания кмет след местните избори. 

През изтеклият четири годишен мандат, Общински съвет - Казанлък и неговите постоянни комисии /ПК/, работиха активно при обсъждане и разрешаване проблемите на жителите на община Казанлък. За периода, бяха проведени 61 заседания, на които бяха приети 1070 решения.

Сред значимите резултатите от работата на Общински съвет - Казанлък в Мандат 2019- 2023 г. са изпълнението на „Светът на траките“, финансиран с Европейски средства, реализирането на проекта „Интегриран градски транспорт на Казанлък- Етап I“, а през 2022 г. стартира проекта „Интегриран градски транспорт на Казанлък- Етап II“. Проектите бяха финансирани с Европейски средства, с които се закупиха 7 броя Електробуси, реновираха се градските спирки и се изгради информационна система. По време на 4-годишния мандат беше реновирана и общинската „Поликлиника“, също така беше изграден и допълнителен учебен корпус на Природо-математическата гимназия.

Във връзка с провеждането на ежегодния празник на община Казанлък и съпътстващия „Празник на розата“, с решения на Общински съвет бяха наградени с почетни отличия, заслужили граждани на общината в лицето на Цветан Цочев, Владимир Спасов и д-р Бойчо Бойчев, които бяха удостоени със званието Почетни граждани на град Казанлък, а Надя Тончева и Стефан Папукчиев бяха вписани в Почетната книга на град Казанлък.

С решения на общинския съвет бяха подписани нови Споразумения за побратимяване с градовете: Ломжа - Полша, Кашан - Иран, Загатала - Азербайджан и Лай Чау - Виетнам.

В края на заседанието съветниците увековечи своята служба към обществото през последните четири години с обща снимка.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак