12:06 | 19 октомври 23 9751

Валентин Георгиев си осигури вицешампионска титла в планинския шампионат

Валентин Георгиев си осигури вицешампионска титла в планинския шампионат / Новини от Казанлък

Казанлъшкият пилот Валентин Георгиев стана първи в своя клас до 2 000 кубика на провелия се през уикенда IV кръг от националния шампионат по планинско изкачване „Планинско Враца“.

Състезанието спечели Пламен Камбуров, следван от Румен Киров и Антон Титов, които си поделиха 2-ро и 3-то място. Георгиев е шести в генералното класиране.С това свое участие, което е последно за годината, казанлъчанинът си подсигури вецешампионската титла в планинския шампионат. Пилотите, които се съревноваваха в последния старт за годината, бяха общо 29 на брой.

Валентин е състезател на габровския „Ара Моторспорт“. Ето и какво споделя пилотът за финалното състезание в сезона и своето представяне в него: "Лично за мен, след “драмата” във Варна, това състезание мина много спокойно. Благодарение на екипа и спонсора ни, успяхме да възстановим колата след щетите. Моят клас бе най-оспорван, като аз поведох още от съботния ден. Имаше леки пропуски в организацията и се надявам за напред да бъдат отстранени. Трасето не бе много подходящо за автомобили с предно предаване, каквито са повечето, но това не ни попречи да се забавляваме и да дадем всичко по силите си. Както аз, така и моите колеги. Много съм благодарен на хората, които бяха с мен там и на тези, които помогнаха за ремонта на колата".

Четвъртият финален кръг от националния шампионат се организира във Враца по инициатива на Автомобилната федерация на България и Община Враца.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак