15:51 | 02 ноември 23 6546

От 1 ноември се забранява нощния риболов на язовир “Копринка“

От 1 ноември се забранява нощния риболов на язовир “Копринка“ / Новини от Казанлък

От първи ноември се забранява риболова през тъмната част на денонощието, припомнят от ЦРОО. От Централната рибно-опазваща организация съобщиха, че нощния риболов на язовир „Копринка“ също е забранен според действащия закон в страната.

Сутрин след съмване, рибарите могат да залагат въдиците си във водоема, а вечер след 18:30 трябва да ги прибират, като единствен толеранс за ловене на територията на язовира може да се направи до 20:00 часа, споделят от ЦРОО.

„Имахте цяло лято да ловите през тъмната част на денонощието. Доста хора по язовира направиха едни запомнящи се риболовни с хубави трофейни риби. Сега е време да оставим рибите да си почиват нощно време. В момента има риболов на мирни риби (Шаран и каракуда) и през деня така, че нищо не ви спира да си ловите през деня и да си почивате нощно време.“, споделиха в социалната мрежа от организацията.

От ЦРОО апелират,  хората да спазват закона защото нарушителите ще трябва да си понесат последствията от неспазването на законите рамки и молят всички съвестните риболовци, които остават нощно време ако забележат някой техен колега да лови в тъмната част на денонощието да подадат сигнал за нередност към сеответните органи на реда.

„Идеята на ЦРОО е да опазим и увеличим рибния ресурс, а не да позволяваме на хората да си изнасят повече риба, а толеранс няма да има към нарушителите. Всеки, който е предупреден веднъж, за риболов през тъмната част на денонощието и си позволява да оставя въдиците в работно положение ще носи последствията от решението си спрямо ЗРА.", категорични са от ЦРОО.

От рибно-опазваща организация предупреждават, че ще се извършват ежедневни проверки всяка вечер както по брега, така и с термо камери, а вниманието ще бъде насочено към нарушителите практикуващи риболов с непозволени средства. 

„Всеки един от екипа на ЦРОО милее за язовира и ви гарантираме, че ще е доста трудно на всеки един бракониер да се изкуши, да пусне нещо да го извади. Имаме поглед върху всяка трудно достъпна зона и наблюдаваме навсякъде. Навярно всеки от вас вижда прогреса на риболова за две години и ви молим да си спазвате законовите норми и практикувате любимото хоби! Желаем ви здраве, късмет и все по хубави моменти на любимия язовир „Копринка“!“, заявяват от ЦРОО.

Припомняме ви още, че управлението на рибния ресурс на язовир Копринка бе предоставено на Централната Рибно-опазваща организация  след проведен конкурс. Заповедта на министъра на земеделието, храните и горите бе издадена на 12 октомври 2020 г. Вече половин година по-късно организацията не може да влезе в своите правомощия. Подадена жалба в съда стопира правомощията на ЦРОО. Съдът реши да прекрати производството по административното дело и остави жалбата без разглеждане. Подателят използва законовото си право да обжалва това решение на съда с частна жалба пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от неговото съобщаване.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Най - четени новини

за последната седмица

Неделина Неделчева е Царица Роза 2024

34109 | 14 май 2024

Царица Роза 2012 получи предложение за брак в Hell`s Kitchen

23682 | 15 май 2024

Гледай на живо: Казанлък избира 56-тата Царица Роза 2024

14279 | 14 май 2024

Казанлъчанинът Станислав зае второто място в кулинарното риалити Hell’s Kitchen

11904 | 16 май 2024

Проф. Бетани Хюз представя съкровищата от Долината на тракийските царе и България

8871 | 13 май 2024

Първи думи на Царица Роза 2024 Неделина Неделчева и нейните подгласнички / Видео

5855 | 14 май 2024

Движението по бул. „23-ти Пехотен Шипченски полк“ ще бъде временно органичено в четвъртък

3461 | 15 май 2024

Казанлъчанин има нужда от средства за спешна дентална операция

3292 | 14 май 2024

27 стилисти се грижат за перфектния външен вид на претендентките за короната на “Царица Роза 2024“

2912 | 14 май 2024

92 полицаи положиха клетва в Казанлък

2532 | 17 май 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак