15:32 | 16 ноември 23 4014

Хаджиеновци събраха 11 440 лева от благотворителния концерт и базар в помощ на учителката Татяна Казакова

Хаджиеновци събраха 11 440 лева от благотворителния концерт и базар в помощ на учителката Татяна Казакова / Новини от Казанлък

Благотворителен концерт и базар в помощ на Татяна Казакова, учител в ПГ „Иван Хаджиенов“ се състоя  на 15-ти ноември в Дом на културата „Арсенал“.

Инициативата успя да събере 11 440 лева, като сумата ще бъде дарена в полза на казанлъшката учителка.

Добротата, както казват е заразна, а трудните моменти ни правят сякаш по-сплотени. Това ясно пролича през вчерашния ден, подготовката, за който течеше неуморно дни на ред. Сръчните ученици от ПГ „Иван Хаджиенов“ заедно с техните родители и учители бяха изработили красиви предмети, които бързо намериха своите нови притежатели на благотворителния базар, а даровитите деца от казанлъшките школи и читалища поднесоха на препълнената зала в Дома на културата, невероятни музикални и танцови изпълнения.

Днес стана ясно, че събраната сума от продадените за концерта билети, базара и даренията от ученици, колеги, родители, близки и познати на г-жа Казакова възлиза на 10 440 лева. Каузата на ПГ „Иван Хаджиенов“ беше подкрепена също така от общинските съветници от „Алтернативата на гражданите“, които дариха 1000 лв. От ръководството на гимназията, уточниха, че залата на ДК „Арсенал“ е била предоставена за безвъзмездно ползване по случай благотворителното събитие.

В концертната програма взеха участие балетен танцов център "Грация” с хореографи Алла и Юлиана Ангелови, Любомир  Фънев и Габриела Жекова от школа по поп пеене „Орфей“ при Народно читалище „Възродена искра 2000“ с вокален педагог Мариана Мъгева, младите актьори Румен и Валя възпитаници на ПГ „Иван Хаджиенов“, Теодор Стефанов от Вокална студия ,,Искрица” при НЧ „Искра“ с ръководител Стефка Денева, танцов клуб „Тракийци“ с художествен ръководител Валентин Ангелов и фолклорен ансамбъл „Палавници“ от Народно читалище „Жар“ с художествен ръководител Мартин Петков.

Музикални поздрави прозвучаха от класа по класическа китара при Народно читалище „Възродена искра 2000“ с художествен ръководител Стефан Христов, както и от Даниел Христов и Елица Тодорова възпитаници на школа по китара „Вълшебни струни“ с художествен ръководител Манчо Караилиев.

Финалът на вечерта поставиха Любомир Фънев и Габриела Жекова от школа „Орфей“ с изпълнението на песента „Заедно“.

Директорът на ПГ „Иван Хаджиенов“ Марияна Демирева благодари на всички участници, зрителите, организатори и дарители, които подкрепят каузата. Тя пожела здраве, упоритост и кураж на своята колежка Татяна Казакова в успешния път към лечението. „Ние, голямото семейство хаджиеновци доказахме, че когато сме заедно, можем много.“, заяви Марияна Демирева.

Татяна Казакова е учител по математика в ПГ „Иван Хаджиенов“ от 10 години, а през нейната класна стая са преминали стотици ученици.

От няколко години жената се бори с тежко заболяване, но остава със силен дух. Ежедневна рехабилитация, периодични изследвания, медицинско наблюдение в клиника в чужбина, скъпоструваща медикаментозна терапия са част от ежедневието на учителката към настоящия момент, а сумите, необходими за лечението многократно надхвърлят семейния ѝ бюджет. Годишните разходи на Татяна в битката с болестта надвишават 30 000 лева.

По този повод, в началото на тази учебна година в учебното заведение се проведе кампанията „Най- ценният букет“, която събра 2100 лв. в помощ на жената. Приятели на училището също се отзоваха на призива за съпричастност на хаджиеновци, в лицето на Момчил Тодоров, бивш възпитаник на учебното заведение, който направи дарение от 5000 лв., както и много други анонимни дарители, приятели и колеги на Татяна.

Към момента няма яснота каква ще е продължителността на лечение на жената. В тази връзка от ПГ "Иван Хаджиенов" съобщиха, че дарителската кампания продължава. 

 

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Познавате ли гражданските си права?

Най - четени новини

за последната седмица

Мъж избяга с автомобила си през оградата на наказателния паркинг в Казанлък / Видео

12083 | 02 декември 2023

Двама души загинаха при тежка катастрофа на разклона за Бузлуджа

7892 | 01 декември 2023

Спор за изпреварване завърши с побой

7171 | 01 декември 2023

57-годишен мъж издъхна на казанлъшка улица

5974 | 26 ноември 2023

Въведоха еднопосочно движение по седем улици в Казанлък

5693 | 29 ноември 2023

Доживотна присъда за полицая от Казанлък, убил гръцки лекар в Крит. Любовницата му ще лежи 15 години в затвора

5286 | 27 ноември 2023

Спасиха бедстващо семейство на пътя Дунавци - Шипка

3426 | 26 ноември 2023

Не пътувайте северно от Казанлък, ако не е наложително!

3405 | 26 ноември 2023

Община Казанлък обявяви конкурс за заемане на длъжността „Главен архитект“

3228 | 01 декември 2023

Отвориха “Хаинбоаз“ за леки автомобили. Проходът “Шипка“ остава затворен/ Обновена

2753 | 26 ноември 2023
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак