11:07 | 28 ноември 23 11046

Колоездачи от Казанлък оглавяват годишната класация за 2023 година

Колоездачи от Казанлък оглавяват годишната класация за 2023 година / Новини от Казанлък

От Българската федерация по колоездене оповестиха годишното класиране в отделните възрасти от шампионатите на шосе, MTB Enduro и MTB Downhill за 2023 г. Гордостта на школата ни в мъжкото направление Мартин Папанов е тазгодишният водач в класирането за елит от шосейните стартове пред Йордан Петров от „Хемус“ Троян и Николай Генов от „Цар Симеон“ Пловдив.

Начело на класацията при юношите младша възраст е казанлъчанинът Петър Матеев, който кара за ESETES – PIKOLINOS заедно със своята сестра Тодора, която пък е трета в подреждането на девойките старша възраст.

„Лястовиците“ има своето присъствие в ТОП 3 при юношите младша възраст. Павел Димитров се позиционира на второ място в годишната ранглиста. Николай Лазаров при момчета старша възраст е пети в класирането за 2023 г., а съотборничката му Симге Кутикова е шеста при девойки младша възраст.

Двама представители на клуба „Mountain Riders“ Шипка също са част от ТОП 10, но в планинските стартове. В MTB Downhill Георги Георгиев завършва на почетното 8-мо място при юноши 15-16 г., а съотборникът му Роберто Василев е втори при 17-18 г. и с 8-мо място в класирането при MTB Enduro.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак