13:13 | 05 декември 23 2893

Певците на школа „Орфей“ с престижни награди от два конкурса

Певците на школа „Орфей“ с престижни награди от два конкурса / Новини от Казанлък

Младите певци Ники Николаев и Боян Джапунов от школа „Орфей“ с вокален педагог Марина Мъгева при НЧ „Възродена Искра – 2000“ се завърнаха с първи места и златни медали от два национални конкурса във Велико Търново и Банско, състояли се в първите дни на месец декември.

В гр. Велико Търново се преведе IX Национален конкурс за вокално и танцово изкуство „Звезден сблъсък“ с председател на журито, голямата българска певица Маргарита Хранова. Ники Николаев спечели първо място и статуетка в категория „Рок“ за песента  „Ча-ча-ча“, която изпя на финландски език и второ място за италианска песен от репертоара на Тото Котуньо.

В гр. Банско се проведе XXXIX Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда“, където Боян Джапунов се представи много добре и спечели аплодисментите на журито и публиката с изпълненията на песните си, които бяха от репертоара на Орлин Гораноя и Елвис Пресли. Той бе отличен с първо място комплексно за двете си песни и бе поканен да пее на Галаконцерта на фестивала.

През месец декември на Мариана Мъгева и певците от школа „Орфей“ предстоят много коледни участия, които ще повдигнат празничния дух с хубава музика.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак