17:30 | 11 февруари 24 2507

Потребителите от „Работилница за мечти“ и трудотерапевта Марин Петков изработиха мащабен макет на Куленската църква

Потребителите от „Работилница за мечти“ и трудотерапевта Марин Петков изработиха мащабен макет на Куленската църква / Новини от Казанлък

В края на миналата седмица, отец Иван от Православен храм „Св. Пророк Илия“ посети Дневения център за пълнолетни лица с увреждания „Работилница за мечти“. Там той извърши освещаване на мащабен макет изобразяващ самия храм.

Макетът представлява подробно копие на една от най-красивите църкви в гр. Казанлък, Куленската църква и пространството около нея. Храмът "Свети Пророк Илия", построен около 1812 година е първият православен храм в Казанлък.

Проектът на макета и неговото изпълнение са на Марин Петков, а в изработването, което е продължило 5 месеца са участвали потребителите на Дневния център. Елементите използвани за направата му са били основно от подръчни и рециклирани материали. При изпълнението му са били вложени много желание, труд, вдъхновение и въображение.

От Дневения център споделиха, че вече се обмислят идеи и проекти, които чакат своето реализиране от потребителите на услугата и трудотерапевтите работещи в центъра.

Снимки: Веска Мараджиева
 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак