15:45 | 26 февруари 24 5842

Младежи от Казанлък ще зарадват трима абитуриенти в неравностойно положение, по случай предстоящите балове

Младежи от Казанлък ще зарадват трима абитуриенти в неравностойно положение, по случай предстоящите балове  / Новини от Казанлък

Абитуриентският бал е едно от най-значимите събития в живота на всеки един от нас. За съжаление голяма част от гимназистите и техните семейства нямат възможност да се подготвят подобаващо за това паметно събитие.

По тази причина, двама млади казанлъчани Антъни Русинов и Светлан Атанасов, решават да организират благотворителна  инициатива, чрез която да подкрепят три момчета в неравностойно положение, с костюм за техния специален ден, както и сума в размер на 200 лв. към всеки един от предоставените тоалети, за изкарването на спокойна и незабравима вечер. Момчетата уточняват, че дрехите са били носени един единствен път и са подходящи за младежи с височина около 1.70-1.78 см и тегло 70-78 кг.

Пред kazanlak.com, Светлан Атанасов каза, че водещ мотив за реализирането на инициатива им е бил порива да направят добро други му, защото доброто може да бъде заразно. Той добави, че не веднъж е попадал на подобна информация, абитуриентски рокли и костюми могат да получат "втори живот". 

Другият съорганизатор в събитието Антъни Русинов коментира, че е израснал в семейство, което не е имало много възможности и знае каква „капка надежда е когато някой ти подаде ръка“, което е било основна причина за младежа, заедно със своя добър приятел  да създадат подобна кампанията. Антъни уточни, че във времето е вземал участие и в други благотворителни кампании, но анонимно.

Постът на Антъни Русинов и Светлан Атанасов беше публикуван в нашата група „За Казанлък“ с описание на каузата и апел ако познавате такива момчета да се свържете с тях на лично съобщение или на тел. +359 88 3789777

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак