14:28 | 01 март 24 4015

Децата от ДГ „Слънчице“ развяха българския трибагреник в чест на Националния празник 3 март

Децата от ДГ „Слънчице“ развяха българския трибагреник в чест на Националния празник 3 март / Новини от Казанлък

Днес ДГ №9 „Слънчице“, гр. Казанлък чества 146 години от Освобождението на България. Трети март е не само свещен ден в историческия календар на България. Трети март е и ден за преклонение пред силата на българския дух, пренесъл българщината през вековете на хилядолетната ни история. Дата, която събира в едно родолюбието, възторга от дълго жадуваната свобода и преклонението пред нашите освободители.

Децата от четвърта „а“ възрастова група с учители госпожа Милена Фотева и госпожа Антоанета Тодорова, подготвиха тържествена програма с тематични песни, танци и различни стихотворения, които бяха изпълнени с пламенен възторг и патриотичен заряд и припомниха делата и думите на великите български борци за Освобождението на родината.

С признателност към тяхното велико дело децата развяха българския трибагреник с пожелание към всички българи.

Директорът на ДГ №9 „Слънчице“ г-жа Сабрие Петрова отправи призив към всички учители и деца: “Важно е да научим децата си на патриотизъм. Това им създава усещане за принадлежност, укрепва самочувствието им и ги прави по-успешни и добри хора. Нека бъдем горди българи, нека да предадем на децата си завета да тачат и пазят свободата, да обичат отечеството си и да строят с разум и сърце един по-добър и красив свят!“

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак