19:41 | 11 март 24 2021

Николай Златанов бе избран за председател на Контролния съвет на Националната асоциация на председателите на общински съвети

Николай Златанов бе избран за председател на Контролния съвет на Националната асоциация на председателите на общински съвети / Новини от Казанлък

Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България (НАПОС-РБ) отчете своята дейност за 2023 г. и избра нови ръководни органи на сдружението. Това стана на XXII Общо събрание на асоциацията, което се проведе в Пловдив. Във форума взеха участие 130 ръководители на местни парламенти от цялата страна от общо 204 членове на НАПОС-РБ.

Приветствия към делегатите отправиха председателят на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и кмет на община Велико Търново инж. д-р Даниел Панов, Атанас Узунов – председател на Общински съвет – Пловдив, заместник-кметът на Община Пловдив Савина Петкова и Ангелина Топчиева – член на Управителния съвет (УС) на Националната асоциация на секретарите на общини в Република България (НАСО РБ) и секретар на Община Пловдив.

Поздравителен адрес изпрати кметът на община Пловдив Костадин Димитров. Презентация на тема „Общински мандат 2023-2027 г.“ представи изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева.

Сред гостите на форума бяха също Емил Христов – заместник-председател на 44-ото Народно събрание (2017-2021 г.) и почетен член на НАПОС-РБ, почетните членове на НАПОС-РБ Сунай Хасан, д-р Ибрахим Яхов и Дочко Дочев и инж. Александър Държиков – досегашен член на УС на асоциацията и председател на Общинския съвет – Пловдив (2019-2023 г.).

Общото събрание прие Отчет за дейността на Управителния съвет на НАПОС-РБ за 2023 г., изнесен от председателя на асоциацията Венцислав Спирдонов.

„За изминалите 20 години НАПОС-РБ се утвърди като авторитетна неправителствена организация в областта на местното самоуправление, провеждаща множество научно-теоретични конференции, тематични дискусии, обучения, пътуващи семинари и други мероприятия в подкрепа на местните власти и на общинските съвети, подчерта в отчетния доклад Спирдонов.

Асоциацията работи активно в няколко направления: защита на интересите на общинските съвети и на техните председатели; повишаване на административния капацитет на председателите и на общинските съветници; законотворчество; подпомагане на общинските съвети и на техните председатели с документи, както и с правна помощ; обмяна на опит.

С тази своя политика през изминалите години НАПОС-РБ се утвърди като важен фактор в местното самоуправление и завоюва авторитета си по безспорен начин.“

На събранието бяха приети също Отчет за дейността на Контролния съвет (КС) на НАПОС-РБ за 2023 г., изнесен от Димитър Митев – член на КС, както и Годишен финансов отчет за миналата година и Бюджет на Асоциацията за 2024 г., представени от изпълнителния директор инж. Делян Дамяновски. Приходната част на Бюджет 2024 е в размер на 202 505.32 лв., разходната част – 162 879.80 лв. и преходен остатък за 2025 г. – 39 625,52 лв.

Приети бяха промени в Устава на НАПОС-РБ, с които годишният членски внос на членовете на сдружението, който е пропорционален на броя на общинските съветници в съответната община, беше увеличен от 30 на 40 лв. за един общински съветник, а броят на заместник-председателите на асоциацията беше увеличен от двама на трима.

Общото събрание удостои със званието „Почетен член на НАПОС-РБ” Бедрие Газиюмер – досегашен заместник-председател на НАПОС-РБ и председател на Общински съвет (ОбС) – Черноочене (1999-2023 г.), проф. Севдалина Турманова – досегашен член на УС на НАПОС-РБ и председател на ОбС – Бургас (2019-2023 г.) и д-р Мария Димитрова – досегашен член на УС на НАПОС-РБ и председател на ОбС – Силистра (2011-2023 г.).

На висшия форум на сдружението бяха избрани бяха нови ръководни органи на асоциацията за мандат 2023-2027 г. – Управителен съвет в състав от 25 членове и Контролен съвет в състав от 7 членове.

На първото заседание на новоизбрания Управителен съвет за председател на УС на НАПОС-РБ беше преизбран Венцислав Спирдонов, председател на Великотърновския общински съвет, а за заместник-председатели – Атанас Телчаров, председател на ОбС – Садово, и Сейфи Мехмедали – председател на ОбС – Джебел.

В Управителния съвет влязоха също: Атанас Узунов – председател на ОбС – Пловдив, д-р Бистра Павловска – председател на ОбС – Белене, инж. Богомил Бранков – председател на ОбС – Елин Пелин, инж. Владимир Ненков – председател на ОбС – Девня, Георги Коев – председател на ОбС – Община Добричка, Гергана Кръстева – председател на ОбС – Димитровград, Златка Донева-Цанева – председател на ОбС – Трявна, Ивелин Савов – председател на ОбС – Никопол, Ивета Лазарова председател на ОбС – Стара Загора, инж. Иво Иванов – председател на ОбС – Монтана, Илиян Маринов – председател на ОбС – Стражица, Красимир Николов – председател на ОбС – Добрич, Диляна Драганова – председател на ОбС – Долна баня, Мария Стойчева – председател на ОбС – Тетевен, Мария Томева – председател на ОбС – Чавдар, Сейди Шерифов – председател на ОбС – Борино, Сергей Добрев – председател на ОбС – Лясковец, Стефан Тихолов, председател на ОбС – Ловеч, Тахир Тахиров – председател на ОбС – Търговище, Христина Костадинова-Чолакова – председател на ОбС – Котел, инж. Христо Димитров – председател на ОбС – Варна и Яна Нинова – председател на ОбС – Мездра.

В Контролния съвет на НАПОС-РБ влязоха: председател – Николай Златанов, председател на ОбС – Казанлък и членове – Адам Адамов – председател на ОбС – Поморие, Димитър Митев – председател на ОбС – Сливен, Исмаил Осман – председател на ОбС – Руен, Светла Боянчева – председател на ОбС – Гълъбово, Светозар Славчев – председател на ОбС – Първомай и Радослав Тасков – председател на ОбС – Благоевград.

Вечерта в неформална обстановка беше отбелязана 20-годишнината от създаването на НАПОС-РБ. Асоциацията е учредена на 16 юли 2004 г. в Пловдив от 51 действащи председатели на общински съвети в Република България.

Източник: Национална асоциация на председателите на общински съвети в Република България

 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

”Аквапарк” Овощник търси да назначи за предстоящия летен сезон готвачи топла и студена кухня

”Аквапарк” Овощник търси да назначи за предстоящия летен сезон готвачи топла и студена кухня

”Аквапарк” Овощник, за предстоящия летен сезон, търси да назначи с атрактивно заплащане, следните позиции: Готвачи...

Работа 07/05/2024 гр.Казанлък
Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Ферма в с.Шейново продава агнешко месо директно от фермата цена за кг 22.00 лева. Телефон за заявки 0885367902 , 0888688167 ...

Платени съобщения 30/04/2024 с.Шейново
Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Откраднаха крупна сума от жилище в Казанлък

7144 | 02 май 2024

С пролетно ястие Иван Звездев нагости шейновци и гости

4379 | 04 май 2024

Учениците от ППМГ “Никола Обрешков“ гр.Казанлък, завоюваха медали и купи в Национална олимпиада по информационни технологии

3651 | 02 май 2024

Нарязаха два батута в Казанлък

3614 | 02 май 2024

Катастрофа между “Киа“ и “Опел“ се размина без сериозно пострадали

3352 | 02 май 2024

Художничката Даниела Колева “поднася“ букет с цветя чрез своите картини

2488 | 02 май 2024

Сред най-добрите в конкуренция с 8 държави са казанлъшките гимнастички

2385 | 02 май 2024

Всички обекти на Исторически музей „Искра“ ще бъдат отворени за посещения с изключение на 3 май

2192 | 02 май 2024

Отлично представяне на учениците от ПГЛПТ в състезанията по професия в Златни пясъци

2165 | 01 май 2024

Изложбата „Пазители на паметта”, разкриваща незнайни факти за Казанлъшката гробница, очаква посетители в ИМ “Искра“

1827 | 01 май 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак