15:18 | 02 април 24 3128

Черганово се готви за Втори фолклорен фестивал

Черганово се готви за Втори фолклорен фестивал / Новини от Казанлък

На 28 април в село Черганово ще бъде открит Вторият фолклорен фестивал от „Лазаровден до Гергьовден“.

Празничната програма е предвидена да започне в 9:00 часа с официално откриване на фестивала. Минути по-късно, в 9:15 ч. ще бъде дадено началото на веселието с народни песни и танци. Специално жури ще отличи с награди най-добрите самодейни фолклорни състави.

Твърди се, че всяка народна песен или танц съществуват, за да пресъздадат някое радостно събитие от живота на обикновения българин. Българските творби носят емоцията на създателя си. През годините и различните региони на страната те търпят промени. Тяхната популярност и днес е знак за патриотизма и българския дух.

Няколко интересни занаята, които вече не са сред най-популярните в модерното общество на подрастващите, ще се нагледат и насладят присъстващите гости на фестивала. Това са калайджийството и дърворезбата. Майстори и потомци на тези изкуства ще покажат и разкажат за технологии и тънкости на занаята.

Кулинарна изложба от вкусотии на тематични изделия ще съпътства празничната програма в неделния ден. Старите рецепти от тефтерите на бабите, а и новаторства в тестените гозби ще радват всички дошли да участват в празничния ден на казанлъшкото село.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак