10:15 | 16 април 24 7680

Казанлък ще има обходен път?

Казанлък ще има обходен път? / Новини от Казанлък

Вчера, 15 април, в залата на казанлъшкия театър „Любомир Кабакчиев“ в Казанлък беше проведено обществено обсъждане на концепцията за „Устойчива и безопасна инфраструктура на територията на община Казанлък“. Тя бе представена от Николина Чапанова, директор на дирекция „Програми за териториална сътрудничество на ЕС“ в Агенция „Пътна инфраструктура“. На срещата тя потърси одобрението на жителите на общината да бъде изграден обходен път на гр. Казанлък, с дължина близо 4,5 км, свързващ път I-5 и път I-6. Така, след изграждането на обходен път на град Габрово и строителството на тунел под връх Шипка няма да се налага тежкотоварният, интензивен трафик да преминава през Казанлък.

Своя глас и подкрепа може да дадете чрез онлайн анкетата, както и да посочите възражения или препоръки. Анкетата ще бъде активна само 3 дни.

„Новият програмен период е по-различен. Той се нарича от горе-надолу. Търсят се потребностите на гражданите по места, търси се и тяхната голяма обществена подкрепа за съответната дейност и чак тогава се продължава нагоре“, поясни директорът.

Темата е обсъждана от много година, че община Казанлък има нужда от обходен път. До момента е изграден единствено идеен проект. Чапанова обеща, че ако проектът срещне одобрението на казанлъчани, АПИ ще се ангажира с най-кратки срокове, в които да започне работа по изграждането му.

Общата индикативна стойност на КИТИ е 53 839 848 лв. с ДДС. Срокът за изпълнение  е посочен 36 месеца, който е крайно недостатъчен, коментира Чапанова.

„Уверена съм, че жителите на нашата община ще ви подкрепят. От свое име ви уверявам, че кметът на община Казанлък и целият ни екип  изключително защитаваме и работим, за да може да се стигне до това идейно предложение, преминахме през избора на трасето и всички последвали административни процедури.“, каза Даниела Коева,заместник-кмет в сектор "Инфраструктура, строителство и транспорт".

Коева допълни, че отдавна са идентифицирали опасността през Казанлък да преминава засилен пътен трафик, който води и негативни последствия.

По време на срещата бе засегната темата и с опасните кръстовища на Крън и Шипка, които ще бъдат с още по-натоварен трафик след новоизградените отсечки и тунел под Шипка. Директорът на АПИ се ангажира да бъде проучен проблемът и да бъде обсъдено изграждането на безопасна инфраструктура.

(Проектното предложение за изграждане на обходен път е означено с червена линия на водещата снимка)

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

7 язовира в страната са с обезпокоително ниски нива, отчитат от МОСВ

23370 | 15 юли 2024

Във вторник ще бъде поклонението пред тленните останки на Стойчо Стоев - дългогодишен служител от Суперабразив ЕООД

14214 | 14 юли 2024

Закопчаха 29-годишна крадла, задигнала близо 10 хил. лв. и злато от къща в с. Едрево

12905 | 12 юли 2024

БДЖ пусна директен влак между Русе и Пловдив, минаващ през Казанлък

8177 | 15 юли 2024

Община Казанлък изхвърляла нерегламентирано отпадъци в частен имот, глобиха я

7107 | 16 юли 2024

Огнеборци гасят пожар край фотоволтаичен парк до село Голямо Дряново

5447 | 17 юли 2024

27 доброволци ремонтираха покрива на шипченския храм

4440 | 15 юли 2024

Кадри от старите ленти: Димо Лесев и авторското му парче

3931 | 17 юли 2024

Създайте летни емоции сред прохладата на хотел „Еделвайс“

3876 | 12 юли 2024

45-годишен мъж е в болница с опасност за живота след катастрофа край град Шипка

3706 | 15 юли 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак