12:00 | 16 април 24 3278

Творците от „Арт линия” представиха проекта „Изложба с книга. Първи стъпки”

Творците от „Арт линия” представиха проекта „Изложба с книга. Първи стъпки” / Новини от Казанлък

В рамките на XIX Маратон на четенето 2024 в ОБ „Искра”, школа по изобразителни и приложни изкуства „Арт линия” представи „Изложба с книга. Първи стъпки”.

Ваня Запрянова и Росен Дончев, художниците и ръководители на школата работят от 10 години върху идеята за реализиране на темата за симбиозата на изкуствата, а именно съвместяване на образ и текст. Към момента имат представени  два подобни проекта „Тайният език на шевицата „ и „Образи и текстове”.

Водещото при представяне на книгата „Арт линия. Първи стъпки" е темата за приемствеността между различните поколения, творили през 23 годишната история на школата.В книгата са включени детайли от рисунките от най – малките до порасналите вече възпитаници – Ани Белчева и Кирил Кацаров. И двамата са графични дизайнери и са преставили своя различен поглед за две различни оформления на книгата.

По един весел и нестандартен начин се включва и Росен Дончев при оформлението на текста.

А темите, по които продължават да работят малките таланти са неща, които вълнуват децата – летящи хора, вълшебни гори и светове, приказни герои, с които да се върнем назад във времето и да полетим на крилете на мечтите си.

Организаторите изказват специални благодарности към всички приятели и родители, които подкрепиха реализирането на идеята.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак