16:53 | 15 май 24 5730

Механото изпрати своите абитуриенти

Механото изпрати своите абитуриенти / Новини от Казанлък

На 14 май в двора на училището с традиционно тържество ПГ „Иван Хаджиенов“ изпрати своите абитуриенти, випуск 2024. В присъствието на много гости – представители на фирмите партньори, родители, учители и ученици, дванадесетокласниците за последен път излязоха от училището, минавайки през красива арка от балони,  и бяха посрещнати с бурни аплодисменти от присъстващите.

Празникът  започна с посрещане знамето на училището и обръщение на Духа на Механото към хаджиеновци.

Първата дума за поздрав, бе на директора – госпожа Мариана Демирева, която благодари на  абитуриентите  за това, че са избрали  Механото за свое училище и им пожела здраве и успехи в живота. Тя удостои с грамоти учениците, участвали през годините в Духовия оркестър и в Гвардейския отряд на училището.

За пета поредна година бе връчена и наградата „Ученик на годината“ на стойност 1000 лева, предоставена от Момчил Тодоров , управител на БГ Учебник и бивш възпитаник на ПГ „Иван Хаджиенов“. Наградата получи Даниел Христов от 12“а“ клас, който бе избран с мнозинството от гласовете на Педагогическия състав.

Дванадесетокласниците Дейвид Гешев и Пламен Люцканов от 12Г, дуална форма на обучение, получиха грамоти и награди от фирма „Крес-Д ЕООД“ за показани високи професионални умения и старание по време на работа в предприятието.

В този празничен ден, изпълнен с много радост, вълнение, усмивки и малко тъга, класните ръководители на завършващите ученици се обърнаха към тях с прочувствени думи  за раздяла, но и хубави пожелания, свързани с бъдещата реализация на младите хора и сбъдване на техните мечти. Те пък им отвърнаха с благодарности за грижите и търпението, които са проявили към тях през годините, като оставиха за спомен към училището благодарствено писмо и пано от снимки на випуск 2024. Многоцветни балони полетяха в небето и понесоха мечтите на абитуриентите във висините.

За доброто настроение на всички и специално за абитуриентите  бяха изпълненията на стандартни танци на Стефания  Христова от 8 „ А „ клас и нейният партньор,  музикалният поздрав на Даниел Христов и Миляна Дакова и народният танц, изигран от Михаил и Христофор Пиронкови от 8 клас.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак