15:32 | 18 май 24 4106

Майстори показват красиви, ръчно изработени изделия в градината на музей “Чудомир“

Майстори показват красиви, ръчно изработени изделия в градината на музей “Чудомир“ / Новини от Казанлък

Летен базар с майсторски ръчно изработени изделия, очаква посетители и гостите на Казанлък в двора на Литературно-художествен музей "Чудомир". Събитието е част от Европейската нощ на музеите, към която ежегодно се присъединява културния институт.

До 19:00 часа, всеки желаещ ще има възможността да разгледа базара, на който майстори от близко и далеч, показват своята сръчност чрез красивите ръчно изработени декорации, украшения, аксесоари, бижута, стъклописи и други.

 Тези, които няма да могат, да посетят днес мероприятието, ще имат възможността да го направят на 1 и 2 юни, когато е планирано събитието отново да се състои.

Припомняме, че официалното откриване на тазгодишното издание на Нощта на музеите в ЛХМ „Чудомир“ ще постави от 20:00 часа концерта на „Aftershock band“. Камелия Господинова и Станислав Велчев ще изпълнят любими поп, рок мелодии и авторска музика. Специални гости на откриването ще бъдат  Димитър Гайдаров и Полина Влахова. Посетителите на културният институт ще могат да посетят и изложбата „Колажи от България“ на школа „Арт линия“, която ще бъде представена в 18:00 часа. Програмата ще завърши филмов маратон от ленти за Чудомир.

В периода от 18:00 до 24:00 часа, входът за музея ще бъде безплатен, а гостите ще имат удоволствието да опитат виното на Чудомир и сладкото на Мара Чорбаджийска от смокинята в двора.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак