17:00 | 21 май 24 3888

Почетното отличие „Неофит Рилски“ получи учител от с.Ръжена

Почетното отличие „Неофит Рилски“ получи учител от с.Ръжена / Новини от Казанлък

Величка Момчева, която е старши учител в начален етап в ОбУ "Св. Св. Кирил и Методий" село Ръжена, получи почетното отличие „Неофит Рилски“.

Тя работи в училището на селото от 1996г. Магистър е по Начална училищна педагогика. Има следдипломна квалификация по английски език и III професионално-квалификационна степен. Председател е на синдикалната организация в учебното заведение. Автор е на добри педагогически практики в областта на образователната интеграция и образователното приобщаване , свързани с преодоляване на пропуските при ученици, които срещат затруднения, за повишаване на четивната грамотност, интерактивни образователни ресурси.

Почетното отличие „Неофит Рилски“ е най-високото отличие, присъждано в образователната система на Република България. Учредено през 1996 г., по традиция се връчва на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Ежегодните награди „Неофит Рилски“ се присъждат от Министерството на образованието и науката на изявени учители и директори на детски градини, училища и обслужващи звена в сферата на образованието за дългогодишната им цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование и приноса им в развитието на образователното дело в България.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак