10:50 | 28 май 24 7720

Бившият кмет на гр. Крън оглавява “Индустриална зона - Казанлък“

Бившият кмет на гр. Крън оглавява “Индустриална зона - Казанлък“ / Новини от Казанлък

Пламен Георгиев поема управлението на "Индустриална зона - Казанлък" ЕООД, гр.Казанлък. Това решение бе гласувано с мнозинство на днешното заседание на Общински съвет. 28 съветници гласуваха "за" предложението, 3-ма - "против" и 3-ма - "въздържал се".

Пламен Георгиев бе единственият кандидат, явил се на конкурса за директор на Индустриалната зона. Бившият кмет на Крън получи оценка 7,56 от 8-членната комисия с председател зам.-кметът Даниела Коева на конкурса, които се състоя в 2 етапа - писмен и устен.

Част от задължителните условия към кандидатите да бъдат допуснати до конкурс бяха изискванията за завършено висше образование, притежание на най-малко 5 години професионален опит и концепция за развитие на предприятието.

Договорът за възлагане управлението на „Индустриална зона – Казанлък“ ЕООД ще бъде подписан след влизане на решението на Общински съвет - Казанлък в сила.

Индустриална зона Казанлък се намира южно от града по пътя към село Бузовград. Новосъздаденото предприятие през 2019г. бе оглавено от старозагореца Светослав Колев и има за цел изграждане, управление и развитие на индустриални зони, отдаване под наем и продажба на дълготрайни активи, консултантска, комисионна, рекламна, маркетингова дейност, представителство и посредничество, както и всякаква друга производствена и търговска дейност, за която няма изрична законова забрана. След депозирана оставка на 06.11.2023 г.от Светослав Колев, договорът му бе прекратен. За временно изпълняващ длъжността управител бе назначен Севим Юмерова.

Пламен Георгиев Георгиев е бакалавър по „Макроикономика“ от факултет „Икономически и социални науки“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. В момента следва магистратура „Политическо управление и публични политики“ в Нов български университет – София. С богат опит в банковата сфера, регионалното управление на пенсионните фондове и акаунт мениджмънт в телекомуникационна компания. Бил е кмет на град Крън от 2019 г. до 2023 г.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак