14:01 | 28 май 24 6353

Добротворци от Казанлък подариха незабравим бал на две абитуриентки в неравностойно положение

Добротворци от Казанлък подариха незабравим бал на две абитуриентки в неравностойно положение / Новини от Казанлък

Абитуриентският бал е един от най- очакваните и вълнуващи моменти в живота на всеки зрелостник. Обикновено подготовката за голямото събитие започва месеци по-рано с избор на тоалет и аксесоари, както и запазване на час за грим и прическа за дамите. Не всяко семейство обаче има възможност да осигури необходимото за празничния ден на своето дете.

Такъв е случаят на двете сестри, ученички в Профилирана гимназия „Академик Петко Стайнов“, които с помощта на редици благодетели се подготвиха да посрещнат подобаващо с този важен ден. Момичета от раждането си живеят единствено със своята баба. Във времето, семейството е било изправено пред не малко житейските предизвикателства. Сдружение „Бъдеще за децата“ е помагало и се е отзовало в някои от най-кризисните моменти на сестрите и баба им.

Годините се изнизват бързо и неусетно,а двете вече пораснали деца са абитуриентки, които тръпнат в очакване да отпразнуват своето успешно завършване на средното си образование. Ограничените финанси, с които разполагат се оказва сериозно премеждие за бабата на девойките, а сценария да нямат бал все по-реален. За щастие, двамата добротворци Галина Пеева и Калоян Захариев, които са част от екипа на сдружението и познават момичетата от работата си с тях във времето, подемат инициативата да осигурят всичко нужно за предстоящия бал на сестрите.

Заедно с много други доброволци в лицето на семейство Младен и Ивелина Желеви и техните съмишленици осигуряват нужните средства, с които биват закупени роклите, обувките и чантите на девойките. Красив маникюр получат от професионалистите от студио за маникюр VIP NAILS. Гримът и прическите на двете млади дами, осигурява Стенли Нанчев от Салон ,, Стенли Стил'' ЕООД, а бижутата осигурява Бранимира Златанова, собственик магазин  „Елеганса“  в град Казанлък.

„Чувството да развълнуваш млад човек и да запалиш искрици от радост и надежда в очите му са неописуеми като емоция и удовлетвореност. Успехи и късмет в живота пожелаваме на двете момичета. Поклон до земята, добри хора!“,  заявяват от сдружението.

Девойките отправят поглед и към бъдещето, което е изпълнено с мечти и планове. За тях сега предстоят матури, а желанието им е да продължат да учат и да се развиват в професията "Фризьор и стилист".

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

„М+С Хидравлик“ АД сключи Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Проект „Подкрепа за прехода към кръгова икономика”

8422 | 17 юни 2024

Откриха тялото на обявения за издирване Наско Несторов, в гориста местност край Казанлък

6410 | 16 юни 2024

Два дни Казанлък ще бъде домакин на седмия Национален фолклорен конкурс „Димитър Гайдаров“

5919 | 14 юни 2024

Oбявено e частично бедствено положение в Казанлъшко

5334 | 14 юни 2024

Випуск 2024 на ПГЛПТ получи своите дипломи и свидетелства за професионална квалификация

5312 | 19 юни 2024

Продължава издирването на Наско Несторов от Казанлък

4975 | 15 юни 2024

В с. Габарево мъж предаде доброволно гладкоцевна ловна пушка и 4 бр. боеприпаси, незаконно притежавани

4842 | 18 юни 2024

Село Енина с дълга програма за празника на билките - Еньовден

4558 | 19 юни 2024

Младежи от Полша, Португалия, Испания и България помагат на Шипка

4357 | 17 юни 2024

РЗИ организира в област Стара Загора безплатни изследвания за туберкулоза

4189 | 17 юни 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак