14:01 | 28 май 24 7077

Добротворци от Казанлък подариха незабравим бал на две абитуриентки в неравностойно положение

Добротворци от Казанлък подариха незабравим бал на две абитуриентки в неравностойно положение / Новини от Казанлък

Абитуриентският бал е един от най- очакваните и вълнуващи моменти в живота на всеки зрелостник. Обикновено подготовката за голямото събитие започва месеци по-рано с избор на тоалет и аксесоари, както и запазване на час за грим и прическа за дамите. Не всяко семейство обаче има възможност да осигури необходимото за празничния ден на своето дете.

Такъв е случаят на двете сестри, ученички в Профилирана гимназия „Академик Петко Стайнов“, които с помощта на редици благодетели се подготвиха да посрещнат подобаващо с този важен ден. Момичета от раждането си живеят единствено със своята баба. Във времето, семейството е било изправено пред не малко житейските предизвикателства. Сдружение „Бъдеще за децата“ е помагало и се е отзовало в някои от най-кризисните моменти на сестрите и баба им.

Годините се изнизват бързо и неусетно,а двете вече пораснали деца са абитуриентки, които тръпнат в очакване да отпразнуват своето успешно завършване на средното си образование. Ограничените финанси, с които разполагат се оказва сериозно премеждие за бабата на девойките, а сценария да нямат бал все по-реален. За щастие, двамата добротворци Галина Пеева и Калоян Захариев, които са част от екипа на сдружението и познават момичетата от работата си с тях във времето, подемат инициативата да осигурят всичко нужно за предстоящия бал на сестрите.

Заедно с много други доброволци в лицето на семейство Младен и Ивелина Желеви и техните съмишленици осигуряват нужните средства, с които биват закупени роклите, обувките и чантите на девойките. Красив маникюр получат от професионалистите от студио за маникюр VIP NAILS. Гримът и прическите на двете млади дами, осигурява Стенли Нанчев от Салон ,, Стенли Стил'' ЕООД, а бижутата осигурява Бранимира Златанова, собственик магазин  „Елеганса“  в град Казанлък.

„Чувството да развълнуваш млад човек и да запалиш искрици от радост и надежда в очите му са неописуеми като емоция и удовлетвореност. Успехи и късмет в живота пожелаваме на двете момичета. Поклон до земята, добри хора!“,  заявяват от сдружението.

Девойките отправят поглед и към бъдещето, което е изпълнено с мечти и планове. За тях сега предстоят матури, а желанието им е да продължат да учат и да се развиват в професията "Фризьор и стилист".

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак