20:20 | 30 май 24 1570

Премахват агитационните материали и палатките на политическите партии в центъра за Празника на розата в Казанлък

Премахват агитационните материали и палатките на политическите партии в центъра за Празника на розата в Казанлък  / Новини от Казанлък

За кулминацията на 121-те Празници на розата в Казанлък от 31 май до 2 юни се очакват десетки хиляди гости от цял свят и за да не развалят настроението им тази година ще бъдат премахнати палатките на политически партии в центъра на града и агитационните материали свързани с изборите две в едно на 9 юни. Това съобщи секретарят на община Казанлък Гинка Щерева. Тя допълни, че отново заради празниците обученията за секционните комисии няма да са събота и неделя, както досега и са преместени за 3 и 4 юни.

Подготовката за изборите в общината върви нормално вече е осигурена и демонстрационна машина за гласуване. Специализираното устройство от вчера е в сградата на администрацията в Центъра за информационно обслужване. Ако времето позволи е предвидено машината да бъде изнесена и пред Културно-информационния център на улица „Искра“ в часовете от 12:30 до 14:00 от 3-ти до 5-ти юни.

От началото на предизборната кампания в община Казанлък е получен един сигнал за нарушение. Той е за поставени агитационни материали на нерегламентирани места - върху съдове за битови отпадъци.

Около сто са заявленията за гласуване по настоящ адрес. Членовете на секционните избирателни комисии са 798, а комисиите са 91, отчете Гинка Щерева.

Източник: БНР Стара Загора 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак