17:20 | 14 ноември 15 2315

Несебър се оказа твърде голяма хапка за розите

Несебър се оказа твърде голяма хапка за розите / Новини от Казанлък

Розова долина загуби с 0-3 гостуването си на лидера в класирането Несебър в мач от 15-ия кръг на Югоизточната В група. Срещата противопостави първите два тима в класирането, като преди началото на мача делфините водеха с 6 точки. В тима на домакините личаха имената на игралите в отбори от А група Росен Андонов, Иван Христов, младежкият национал Лъчезар Ангелов (и тримата носили екипа на Ботев Пловдив), Диян Молдованов (Пирин, Славия и Локомотив Пловдив), Цветомир Цонков (с над 120 мача за Черноморец и Нефтохимик в елитната ни дивизия и с повиквателна за националния отбор на България), Стамен Ангелов (Черно море и Нефтохимик).

Двубоят започна с атрактивно изпълнение на Атанас Апостолов - ножичен удар от пеналтерията, който за малко да не кацне под горната греда. В следващата атака Стамен Ангелов от удобна позиция изпрати топката много неточно в аут за Несебър. В 6-ата минута домакините отбелязаха дебютния гол в мача. Центриране на левия защитник намери тарана Трайо Грозев, вклинен между защитниците Димов и Христов и той насочи неспасяемо топката с глава във вратата на Тодоров.

Най-чистото положение за розите в мача се откри пред Григор Георгиев в 11-ата минута. Гришата залъга с тяло двама бранители на делфините около точката за дузпа, изстреля коженото кълбо в далечния за стража ъгъл, но последният се разтегна максимално и парира удара.

Голът на Несебър сякаш стъписа казанлъчани и предадоха владението на топката в полза на домакините. В 18-ата минута Стаменов отново пробва удар от разстояние, преминал встрани от дясната греда на Тодоров. Стражът на розите бе покрил ъгъла си, така че нямаше шанс да се реализира гол, дори и шутът да бе попаднал в очертанията.

В 24-ата минута Ангел Костов прехвърли топката зад гърба на защитниците в синьо, бързоногия Григор Георгиев спринтира, но малко не му достигна да излезе тет-а-тет с вратаря на домакините. Първата смяна в мача бе принудителна - още в 31-ата минута Живко Димов излезе контузен, а Лъчезар Ангелов влезе за Несебър. Капитанът на розите Боян Стоянов бе декориран в жълто след остро влизане срещу съперник в 33-ата минута. От последвалия свободен удар се получи плътен изстрел на Грозев, но Цветан Тодоров показа класата си и изби с една ръка в корнер. След нова стандартна ситуация се стигна до опасен удар с глава за делфините.

В 41-ата минута Наско Апостолов тества късмета си от фаул, но изпълнението му бе блокирано и излезе в ъглов удар. Мощен спринт от 50 метра на Вакавлиев 3 минути по-късно, завърши с центриране към далечната греда. Там от воле Стоичков засече, топката профуча на сантиметри в аут, но страничният рефер вдигна флага за засада на техничаря.

Втората част започна по идентичен начин - с ранен гол за делфините. В 49-ата минута Тодоров закъсня да изчисти една топка, бе изпреварен от Ивайло Петров, за който остана най-лесното и на празна врата отбеляза за 2-0. Светкавично реагира треньорът Александър Герогиев, вкарвайки в игра Пламен Колев за сметка на капитана Боян Стоянов. След спречване между футболистите на двата тима в 64-ата минута Григор Георгиев от розите и Молдованов от Несебър си заработиха жълти картони. В 66-ата минута в игра се появи Николай Георгиев - Нино, заменяйки нападателя Ангел Костов. В 68-ата минута резултатът придоби класическо измерение - Грозев надбяга защитата, излезе сам срещу Тодоров и с премерен шут опъна мрежата на розите.

Последната промяна за тима на Александър Георгиев бе включването в игра на Иван Николов, докато  Наско Апостолов напусна терена. В епилога на срещата делфините можеха да стигнат до 4-и гол, но гредата се оказа верен помощник на Тодоров.

След срещата пред камерата на Канал 3 старши-треньорът на Розова долина сподели: "Първо, искам да честитя победата на отбора на Несебър и да ги поздравя за добрата игра, и да им пожелая успех за по-нататък в първенството и за турнира за аматьорската футболна купа. За класите - не мисля, че разликата е толкова голяма, просто днес не можахме да играем нашата игра. През първото полувреме създадохме някои опасности и мачът вървеше равностойно, само че те реализираха, а ние не можахме. След 2 индивидуални грешки в началото на полувремената мачът се предреши. Най-доброто, което може да се подобри за Розова долина, са условията за самите играчи да могат да тренират пълноценно. Амбициите не са за влизане в Б група, ние се опитваме всеки мач да показваме постоянство и печеливш футбол, с което да трупаме точки". Въпреки това, той завърши, че отдаде ли се възможност на тима да атакува Б група, то розите ще направят всичко, за да се случи това.

Станислав Пращаков, kazanlak.com

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Най - четени новини

за последната седмица

Неделина Неделчева е Царица Роза 2024

28106 | 14 май 2024

Царица Роза 2012 получи предложение за брак в Hell`s Kitchen

15690 | 15 май 2024

Гледай на живо: Казанлък избира 56-тата Царица Роза 2024

12524 | 14 май 2024

Проф. Бетани Хюз представя съкровищата от Долината на тракийските царе и България

6176 | 13 май 2024

Модерен операционен блок предстои да отвори врати в ДКЦ “Районна Поликлиника“ Казанлък

6101 | 10 май 2024

Казанлък Мези идва с плеяда от звездни изпълнители

6087 | 10 май 2024

„Арсенал“ АД e генерален спонсор на Празник на розата 2024

4244 | 10 май 2024

Първи думи на Царица Роза 2024 Неделина Неделчева и нейните подгласнички / Видео

4004 | 14 май 2024

Халил Летифов е водач на листата на ДПС в областта, кметът на Павел баня Иса Бесоолу е втори

3065 | 09 май 2024

Директорът на ПХГ „Св. Св. Кирил Методий“: Да е свято името на патроните на нашата гимназия! Да е свято бъдещето на Хуманитарната гимназия!

2655 | 10 май 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак