09:16 | 14 септември 16 2645

ИКТ Център вече записва за Детската академия по програмиране, започваме от 5 октомври

ИКТ Център вече записва за Детската академия по програмиране, започваме от 5 октомври / Новини от Казанлък

Освен занимания по обучителните модули, децата ще посетят софтуерни фирми и ще се запознаят с опита на доказали се специалисти.

След страхотните резултати на децата от Детската академия по програмиране на Националното състезание по програмиране и информатика ИТ ЗНАЙКО 2015-2016, ИКТ Център доби увереност и самочувствие относно полезността на тази дейност и прие по-голяма ангажираност и отговорност в тази насока. Да припомним, че през миналата година всичките наши участници бяха класирани поне на един от трите кръга на Национално състезание по програмиране и информатика ИТ ЗНАЙКО 2015-2016. От регионалния кръг – първо и второ място за Искрен и Калоян и класиране в десятката с грамоти за Деси и Марина! От областния кръг и класиране за голям финал – второ и трето място за Искрен и Свилен в секция „Програмиране“; класирани за малък финал в секция „Информационни технологии“ за 4, 3 и 5-ти клас съответно Криси, Сашо и Мартин! От финалното републиканско състезание имаме едно първо място по програмиране за 4-ти клас за Искрен, едно трето място по информационни технологии за 4-ти клас за Криси, и една специална награда за оригинална идея за Мартин от 5-ти клас. Всички деца от Детската академия вече са със самочувствие на знаещи, надъхани за още състезания и учене, учене и пак учене. Те се убедиха, че ако се трудят и надграждат знанията си (за този успех се готвиха 2 години) винаги ще има успех. Затова решихме да разширим нашата дейност свързана с деца през настоящата учебна година. Започна записване за деца на възраст 3-5-и клас за първата група  за курс по информационни технологии и програмиране. Втората група ще бъде с ученици на възраст 5-7-и клас за курс по уеб-програмиране и дизайн. Обучението е през цялата учебна година, под формата на модули. За някои от модулите ще поканим гост-преподаватели, доказани професионалисти в съответното направление. Обученията и на двете групи ще са седмично два пъти по 2 учебни часа в удобно за децата и преподавателя време. Цената на курса е 50 лв. месечно. Вече попълваме групите, бройките са ограничени до 10 човека за всяка група според броя на работните компютърни места. Участниците и от двете групи ще се готвят за национални и за международни състезания, ще се борят за медали и награди от официални турнири по информатика, ще получат по-добри възможности за висше образование и професионална реализация.

След посещение във фирма „Давид Холдинг“, децата бяха много впечатлени и ентусиазирани. Вярвам, че споменът от тази среща  се е запечатал задълго в съзнанието им и ще окаже влияние за бъдещото им развитие. Децата бяха посрещнати от двама от директорите на фирма Давид – Йонко Йонков и Стойчо Недев, и главния програмист Илиян Йовчев. Кристиана връчи Благодарствен адрес от името на всички деца за щедрата подкрепа, която им указаха за участие в състезанието по програмиране и информатика ИТ Знайко, както и за доверието и вниманието им. Любезните домакини ги поздравиха с успехите, поговориха с тях и им потвърдиха всякаква подкрепа в пътя им към знание. Поканиха ги и им обещаха, когато пораснат още малко да работят във фирмата като програмисти. Децата получиха и подаръци – комплект химикал с флашка, на която да записват проектите си.  Всички вече желаят да работят като програмисти, а най-големият Мартин искаше да започваме веднага с подготовката. В тази връзка ние ще продължим с посещения на софтуерни фирми в града, за да могат децата да видят и се запознаят с крайните продукти от това, което са започнали да учат от сега, да се вдъхновят и мотивират още повече желание към учене на технологии. Освен това ще поканим и доказали се професионалисти да водят част от заниманията ни и да споделят своя опит с децата.

Отново за да насърчим децата към изучаване на технологии е организирания от нас и фирма Давид холдинг „Ден на младия програмист“ на 4 октомври, рождената дата на Джон Атанасов. Той ще премине под формата на ден на отворените врати за двете фирми. Давид Холдинг вече имат програма за този ден. При нас поканата ще бъде отправена към децата от прогимназиална възраст, да заповядат в нашата компютърна зала и се запознаят с интересни проекти на наши възпитаници, да видят демонстрации на софтуерни продукти, свързани с 3D проектиране, добавена реалност и др. интересни за тяхната възраст, а така също и те да опитат под формата на работно ателие. В разговор с директорката на СОУ "ЕКЗАРХ АНТИМ I", г-жа Стефанова предложи като тема за децата - да се запознаят и с новите професии, свързани с информатиката, като пример за „Информационните технологии и защитата на информацията в киберпространството“. Всичко е в процес на организиране, затова приемаме и ваши идеи как да впечатлим, да ги запалим към целенасочено изучаване на технологиите. Разбира се, срещата ще започнем с история за живота на Джон Атанасов, създател на първия електронен, непрограмируем компютър, ще споменем и за други велики българи със значими постижения в технологиите.

Подготовката на всеки кандидат-гимназист е сериозна отговорност за родителя. Резултатът от изпитите в края на 7-ми клас често определя пътя на ученика след това. По тази причина подготовката по Български език и литература и по Математика трябва да започне от рано и отношението към нея да бъде много внимателно. Опитът показва, че преминалите през подготовка в 6-ти клас с лекота овладяват материала в 7-ми клас. Така се получава цялостен завършен цикъл в подготовката на всеки ученик. Затова ИКТ Център предлага целогодишно обучение на деца в 6-ти клас по математика и Български език и литература, в групи и индивидуално.  Изучаваният материал по БЕЛ и по математика следва учебната програма в 6-и клас, а упражненията и самостоятелните работи са насочени към предстоящия изпит в 7-ми клас. Периодично ще се провеждат тестовe и писмени контролни работи. Изпълнението на домашните работи е задължително. Курсовете по български език и литература и по математика целят отлична успеваемост както в училище, така и на изпитите след седми клас. Затова вътрешните „пробни“ изпити и тестовете ще се провеждат според Държавните образователни изисквания и са съобразени с формата на всеки изпит.

Всичко това налага да разширим и нашия екип  от опитни преподаватели, който да работи за усъвършенстване на знанията и уменията на възпитаниците в учебния център. Очакваме вашите предложения за доказали се специалисти и педагози – хонорувани преподаватели по информатика и програмиране, по математика и по български език и литература, които ще са с ангажираност  6-8 часа седмично.

ИКТ център, Казанлък, ул. Искра 26, офис 25, 0878216023

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

”Аквапарк” Овощник търси да назначи за предстоящия летен сезон готвачи топла и студена кухня

”Аквапарк” Овощник търси да назначи за предстоящия летен сезон готвачи топла и студена кухня

”Аквапарк” Овощник, за предстоящия летен сезон, търси да назначи с атрактивно заплащане, следните позиции: Готвачи...

Работа 07/05/2024 гр.Казанлък
Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Ферма в с.Шейново продава агнешко месо директно от фермата цена за кг 22.00 лева. Телефон за заявки 0885367902 , 0888688167 ...

Платени съобщения 30/04/2024 с.Шейново
Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Вижте всички кандидатки за Царица Роза 2024

8250 | 08 май 2024

Откраднаха крупна сума от жилище в Казанлък

7209 | 02 май 2024

С пролетно ястие Иван Звездев нагости шейновци и гости

4499 | 04 май 2024

Учениците от ППМГ “Никола Обрешков“ гр.Казанлък, завоюваха медали и купи в Национална олимпиада по информационни технологии

3723 | 02 май 2024

Нарязаха два батута в Казанлък

3661 | 02 май 2024

Катастрофа между “Киа“ и “Опел“ се размина без сериозно пострадали

3398 | 02 май 2024

Незаконни боеприпаси и оръжие откриха в дома на 22-годишна жена

3218 | 07 май 2024

Художничката Даниела Колева “поднася“ букет с цветя чрез своите картини

2536 | 02 май 2024

Сред най-добрите в конкуренция с 8 държави са казанлъшките гимнастички

2433 | 02 май 2024

Всички обекти на Исторически музей „Искра“ ще бъдат отворени за посещения с изключение на 3 май

2233 | 02 май 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак