13:46 | 03 ноември 16 2761

Поети от различни балкански държави участваха в Международна среща в Казанлък

Вчера в Казанлък се проведе Международна писателска среща и представяне на книгата „Балканска роза“. В залата на улица „Искра“ №4 среща си дадоха поети от различни балкански държави, като събитието бе организирано от Община Казанлък, Библиотека „Искра“ ПЕН – България и казанлъшкия писател Румен Денев. Автори от България, Македония, Албания, Черна гора и Сърбия представиха пред публиката свои произведения, като творците четоха стиховете си на родните си езици.

Председателят на ПЕН – България Бойко Ламбовски сподели, че Казанлък е бил избран за Международната среща, защото се намира в центъра на страната и има специфичен български аромат.

„Отвъд различието на езиците, етносите и нациите ние си приличаме. Антологията „Балканска роза“ включва произведения на 13 автори от различни страни на Югоизточна Европа, които са препоръчани от центровете на ПЕН в различните страни“ сподели Ламбовски.

Сред авторите, които се представиха бе и  Катица Кюлавкова от Македония, която е и заместник председател на световния ПЕН клуб.

kazanlak.com

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак