17:08 | 25 февруари 17 5636

Галина Стоянова: Избрахме нашите кандидати от Казанлък с разум и сърце!

Галина Стоянова: Избрахме нашите кандидати от Казанлък с разум и сърце! / Новини от Казанлък

ГЕРБ  - Казанлък представи кандидатите си за народни представители от нашия град и предизборната кампания, която ще води в Казанлък на обширна пресконференция днес. Цялата листа на партията за 27 МИР-Стара Загора беше представена снощи в областния град.

„Аз лично като общински координатор бях много удовлетворена да видя една листа, в която има абсолютен баланс между млади и много мъдри и успели хора, баланс между мъже и жени, различни професии и представители на общини от цялата старозагорска област,“ каза Галина Стоянова – лидер на ГЕРБ и кмет на Казанлък.

 „Листата на ГЕРБ се отличава от останалите листи на партиите. Водачът й г-н Емил Христов е втори мандат Председател на Общинския съвет на Стара Загора. Това говори, че за изминалите вече 11 години, политическа партия ГЕРБ изгради достатъчно силен кадрови потенциал, който да носи цялата отговорност за управлението по региони, както и в държавата,“ добави Галина Стоянова, като допълни: „Считам, че е много силен знак това, водач на листата на партия ГЕРБ в Старозагорска област да бъде човек, който представлява региона и който през целия си живот е работил за този регион – можещ, знаещ и с много голям опит в обществената работа.“

Общинският координатор на ГЕРБ – Казанлък изрази признателност към областния координатор на ГЕРБ Живко Тодоров и Изпълнителната комисия на партията за това, че второто и петото място в листата за Стара Загора се заемат от кандидатите, излъчени от нашата казанлъшка организация. „При това, излъчени с много разум и сърце!“ – подчерта Галина Стоянова.

Тя представи подробно и прагматично анализа, на база на който казанлъшката общинска организация на партия ГЕРБ се е спряла единодушно на кандидатурите за народни представители на своите членове Борис Кърчев и Йоана Йончева-Фильова.

Галина Стоянова: „Когато се върнем назад към последните 25 - 6 години на демократичен преход, ние обикновено се чувстваме омерзени от начина, по който той се случваше и се случва и затова някак си по правило, виним политиците, които го извършиха. Почти всяка година вече (на избори), ние имаме възможност да преосмислим начина, по който избираме политиците, които да носят отговорността за продължението на този демократичен преход.

Точно в тези избори, било предсрочни, ми се ще хората да се замислят повече кой ще ги представлява от тук нататък. Това са преломни години за демократичното развитие на България. Хората този път трябва да погледнат биографиите на кандидатите в различните листи точно в тези последни 25 години – къде са били, с какво са се занимавали – какво стои зад гърба им, какви каузи за обществото са поемали, за да може днес да поискат нашето доверие. Да поемат по-голямата кауза за Държавата.

Общинската организация на ГЕРБ излъчи своите кандидати размишлявайки именно над тази тема. Приемайки, че сме изключително отговорни да представим на Казанлък хора, които в тези 20 и повече години, първо са дали изключително голям превес на образованието си (Йоана е завършила в чужбина, Борис в България) и независимо, че са имали възможност да се реализират навън, те са в България и днес, заедно с техните семейства. И двамата са хора, които изключително много залагат на възпитанието на своите деца. Но освен това за тези 20 години Борис Кърчев и Йоана Фильова са създали и свой бизнес.

Това, за което най-много виним демокрацията, е че не беше честен пътя, по който се развиваше икономиката и се създаваше бизнеса. Но ние ви даваме хора, които  опровергават това. През тези 20 години те са създали изключително почтен бизнес, с висок морал и в същото време са имали възможност да бъдат и обществено полезни с каузите, които са защитавали в Казанлък.“

Галина Стоянова представи пътя на Борис Кърчев и неговите обществено полезни инициативи за града и жителите му „Избери кауза и промени Казанлък“ и „Талантите на Казанлък“ , представи накратко биографията му от  университета и инженерната специалност до бизнеса и сподели, че Борис Кърчев е спечелил доверието на ГЕРБ Казанлък с най-важната цел, която е поставил на първо място в живота си – желанието му да образова и възпита децата си по примера на своите родители. „Аз лично считам, че Борис има много потенциал като човек, като познания, като умения да бъде полезен на Казанлък. Ние изпращаме нашите народни представители в 44-я Парламент с няколко конкретни задачи за Казанлък,“ заяви кметът на Казанлък Галина Стоянова.

Тя припомни, че казанлъшката структура на ГЕРБ вече имаше възможност и излъчи свои представители и в 42-то и в 43 –то НС, които са допринесли за много каузи на Казанлък. Нено Влайков и Аксения Тилева застават зад  новите лица, които ГЕРБ – Казанлък излъчва и ще подкрепят Борис Кърчев и Йоана Йончева-Фильова, чрез вече изградените от тях контакти и опит в Народното събрание.  „Това е богатството на нашата партия, че връзките и контактите с останалите ни членове и представители в цялата държава са непрекъснати. Точно тази екипност и отборност на ГЕРБ помага на партията ни да реализира реалните решения, които винаги е предлагала за България.“ – подчерта Галина Стоянова.

Йоана Йончева – Фильова бе представена от Николай Златанов – председател на Общинския съвет на Казанлък: „Това, че е млада и красива е очевидно, знаете, че Йоана е на 32 години, омъжена, майка на три деца. Но тя има сериозно образование, още 15-годошна започва обучението си в САЩ, връща се за малко в България, а през 2009 г. завършва университета в Бостън „Бизнес мениджмънт“. Там среща и съпруга си Николай, ражда се първото им дете. През 2009 г. Йоана е била на друг континент, омъжена, работи на Фондовата борса и едновременно учи и завършва университета,“ разказа Златанов. Но през 2009 г. е вълната на подем на партия ГЕРБ в България и затова с нейния съпруг решават, че има условия в България да се развива бизнес и да отгледат тук децата си. „Каква по-голяма реклама от това едно младо семейство да се завърне в България, при положение, че през тези години и към настоящия момент тенденцията е обратна.“ Йоана и съпругът й днес развиват семеен бизнес свързан с екологията, тук се раждат и втория и третия от тримата им синове, които днес са на 3, 5 и 8 години.

Йоана Йончева-Фильова е издигната единодушно от младежката организация на ГЕРБ – Казанлък, както и Борис Кърчев единодушно е избран от членовете на партията. Борис Кърчев е на второ място в листата, а Йоана Йончева Фильова – на пето място. „Надяваме се този път да имаме двама представители от Казанлък, които да влязат в парламента,“ каза на пресконференцията днес Николай Златанов.

Кампания, наситена с много срещи с хората през този месец планира ГЕРБ в Казанлък и населените места от общината – посочи Радиана Стефанова, председател на предизборния щаб. „Кампанията, която ще водим за пореден път ще бъде позитивна и градивна, защото за нас е чужд черния PR. Ще разчитаме на личния контакт с хората, до тях да достигнат посланията на нашите кандидати,“ добави Стефанова. В тези срещи ГЕРБ ще представи приоритетите на партията по начин, по който да дадат на хората увереност, че не става въпрос за напразни обещания, а за много сериозно анализирани приоритети и реални решения за България.

27 МИР Стара Загора
№ 11 ПП ГЕРБ


Купуването и продаването на гласове е престъпление




Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак