13:00 | 01 юни 18 16421

Проф. Теньо Попминчев и Христо Стоянов вече са почетни граждани на Казанлък

Проф. Теньо Попминчев и Христо Стоянов вече са почетни граждани на Казанлък / Новини от Казанлък

На тържествена сесия на Общински съвет- Казанлък днес със званието „Почетен гражданин на Казанлък“ бяха удостоени  проф. Теньо Попминчев и Христо Стоянов.

За изключителните си заслуги към Казанлък и прославяне на града ни по света двамата бяха вписани в почетната книга на града на тържествена сесия, която е част от 115-ят Фестивал на розата. Сред присъстващите бяха кметът на Казанлък, областният управител на Стара Загора, гости и делегации от побратимените на Казанлък градове, депутати, граждани и журналисти.

С искрени думи на благодарност се обърна проф. Попминчев към своите преподаватели Теодосий Теодосиев, присъстващ на събитието,  както и към проф. Бъчваров и проф. Христов - положили началото на пътя към настоящите успехи.

„Вярвайте, че няма невъзможни неща“, обърна се към всички проф. Попминчев. „Разликата между това, което дефинираме като невъзможно и това, което дефинираме като трудно, е единствено, че невъзможното отнема повече време.“

От своя страна Христо Стоянов каза, че през изминалите 45 години е живял в една негова приказка, в която доброто и лошото са съжителствали заедно, като превесът понякога е взимал доброто, а понякога лошото, но където е съществувало равновесие между двете. „Но  днес  положителното надделя във всичко, във ваше лице“, обърна се той към казанлъчани -  „и за това изключително много ви благодаря - за всичко, което направихте за мен през годините, че ми дадохте възможност да работя в този град и да го прославям. Благодаря на общинските съветници за доверието, което ми гласуваха и това, което направиха днес. Благодаря на хората, които четиридесет и пет години вървяха заедно с мен и ми предоставяха място да работя- това са „арсеналци“. Благодаря от сърце! На всички казанлъчани и всички над 2500 човека, минали през ансамбъла през годините, искам също да благодаря, че бяхме заедно. Моля ви, върнете ме в моята приказка“ завърши Христо Стоянов.

Почетните отличия бяха лично връчени от кмета на Казанлък Галина Стоянова, а помощ при разписването на отличените в Почетната книга бяха Царица Роза 2018 Михаела Хаджиева и нейната подгласничка Бианка Нягалова.

Специално поздравително слово беше изнесено от почетната делегация на последния побратимен с Казанлък град – алжирският Блида. „Побратимяването между двата града представлява особен интерес за нас, още повече, че в нашата страна Блида също е известен като град на розите“ каза кметът на град Блида.

Следващият град, с който предстои побратимяване, благодарение на вече подписаният меморандум е италианският Кацаго ди Сан Мартино, припомни Николай Златанов- председател на Общински съвет-Казанлък.

Повече информация за удостоените със званието „Почетен гражданин на Казанлък“ можете да намерите тук.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Най - четени новини

за последната седмица

Неделина Неделчева е Царица Роза 2024

31151 | 14 май 2024

Царица Роза 2012 получи предложение за брак в Hell`s Kitchen

18065 | 15 май 2024

Гледай на живо: Казанлък избира 56-тата Царица Роза 2024

13082 | 14 май 2024

Проф. Бетани Хюз представя съкровищата от Долината на тракийските царе и България

6593 | 13 май 2024

Казанлък Мези идва с плеяда от звездни изпълнители

6323 | 10 май 2024

Модерен операционен блок предстои да отвори врати в ДКЦ “Районна Поликлиника“ Казанлък

6207 | 10 май 2024

Първи думи на Царица Роза 2024 Неделина Неделчева и нейните подгласнички / Видео

4708 | 14 май 2024

„Арсенал“ АД e генерален спонсор на Празник на розата 2024

4358 | 10 май 2024

Халил Летифов е водач на листата на ДПС в областта, кметът на Павел баня Иса Бесоолу е втори

3180 | 09 май 2024

Директорът на ПХГ „Св. Св. Кирил Методий“: Да е свято името на патроните на нашата гимназия! Да е свято бъдещето на Хуманитарната гимназия!

2755 | 10 май 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак